Vijesti Kultura i obrazovanje Stana Nagradić predstavljala CIOFF BiH na jubilarnom Generalnom kongresu organizacije – FOTO

Stana Nagradić predstavljala CIOFF BiH na jubilarnom Generalnom kongresu organizacije – FOTO

0

Na Generalnom kongresu Svjetske asocijacije organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture /CIOFF/, održanom u Budimpešti povodom pola vijeka rada ove ustanove, Bosnu i Hercegovinu su predstavljale nacionalni delegat CIOFF BiH Stana Nagradić i Ana Marić, predsjednik CIOFF mladih BiH.

U svečanoj atmosferi, s obzirom na značajan jubiljej povodom kojeg je kongres upriličen, predstavljeni su svi izvršeni programi i aktivnosti CIOFF-a.

Učestvovalo je oko 50 delegata iz različitih država, jer mnoge nisu mogle poslati svoje predstavnike, upravo zbog pandemije virusa korona. Naredni kongres će se odrzati u Lavovu, gradu na sjeverozapadu Ukrajine, a sjednica sektora za jugoistočnu Evropu će se održati u Grčkoj, u maju naredne godine, saopšteno je iz KUDM “Bosiljak”.

Do tada, derventsko kulturno-umjetničko društvo će učestvovati u aktivnostima CIOFF-a BiH vezanim za izbor komisija CIOFF-a i CIOFF-a mladih, u kojima će KUDM “Bosiljak” i IFF “Bosiljkovanje” predstavljati dosadašnji delegati Tomo Nagradić i Perica Đeorđić, te novi delegat u CIOFF-u mladih Slaven Pirkl, uz svesrdnu podršku umjetničkog rukovodioca “Bosiljka” i člana Upravnog odbora CIOFF-a BiH Stane Nagradić.

Takođe, predsjednik CIOFF BiH Anka Raić i predsjednik DTK Toni Marić su sa članovima KUDM “Bosiljak” održali okrugli sto na temu “Digitalizacija nematerijalne kulturne baštine BiH”, u projektu podržanom od strane UNESCO-a.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here