Vijesti Sport Starčević pokazao izuzetnu izdržljivost na 300 kilometarskom brevetu – FOTO

Starčević pokazao izuzetnu izdržljivost na 300 kilometarskom brevetu – FOTO

0

Biciklista Srđan Starčević najbrže je, od 18 učesnika, odvezao 300 kilometara dug brevet koji je od ostalih sličnih vožnji bio izazovniji jer je obuhvatao čak 3.000 metara kumulativnog uspona. Za ovaj poduhvat mu je trebalo 11 časova.

Brevet 300 km koji je startovao iz Banjaluke bio je nevjerovatno iskustvo ispunjeno izazovima i predivnim pejzažima, od Krupskih slapova na Vrbasu do uspona na Hajdučke vode i Boriju, sumira vožnju derventski biciklista.

Nakon ove godine odvezenih 8500 km, mukotrpnih treninga, odricanja, ovo je bila ujedino i posljednja vožnja od 10 sati u kojoj sam testirao svoju izdržljivost i snagu, nakon koje smatram da sam spreman za najveću ultramaratonsku trku u BiH od 1215 km i nevjerovatnih 16 000 m ukupnog uspona. Na toj trci nastupiće najbolji “ultra” vozači svijeta, istakao je predsjednik Biciklističkog kluba „Relax“.

Nakon Krupskih slapova biciklisti su stigli do Tisovca i crkve u Rađicima i nastavili ka Maslovarama, gdje je uslijedio pravi užitak – uspon na Hajdučke vode.

Ovaj uspon je bio posebno zahtjevan, ali nagrada na vrhu bila je nevjerovatna – predivan pogled na okolne pejzaže. Poslije kontrolne tačke u Tesliću, ruta je vodila preko Čečave, Prnjavora i idiličnih Ilova, pružajući priliku za uživanje u ljepotama prirode i pokazujući snagu volje i fizičke izdržljivosti, priča Starčević.

Poslije 198 km vožnje biciklisti su stigli u Srbac, a potom prolazeći kroz zanimljive hupsere, i do kontrolne tačke u Drugovićima koja je označila 231 km vožnje.

Nakon Drugovića, ruta je vodila kroz Klašnice do Štrbe, gdje je uslijedio posljednji veći uspon prije spuštanja ka Mlinskoj rijeci.

Posljednja kontrolna tačka prije ulaska u Banjaluku bila je Babića most u Čelincu, na 290-om kilometru, a za manje od 20 minuta Starčević je, ispunjen osjećajem ponosa i zadovoljstva, stigao na cilj u Banjaluku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here