Vijesti Sport Starčević učesnik zahtjevnog B-HARD kampa – FOTO

Starčević učesnik zahtjevnog B-HARD kampa – FOTO

0

Zajedno sa dvoje Banjalučana i dvoje Mađara, derventski biciklista Srđan Starčević bio je učesnik ovogodišnjeg B-HARD izazova izdržljivosti u okviru kojeg je na svom dvotočkašu savladao oko 550 kilometara  uz kumulativni uspon od 5780 metara.

Prvog dana učesnici su krenuli iz Banjaluke, da bi potom preko Krupe stigli do jezera Balkana, a potom nastavili rutom Mlinište-Glamoč-Livno-Arzano-Makarska, gdje je okončan prvi dan kampa nakon ukupno prijeđenih 255 km sa 2787m kumulativnog uspona.

Iz Makarske nastavili su ka Neumu, Čapljini i Mostaru, te tako prešli dodatna 162km sa 1533m kumulativnog uspona.

Put od Mostara do Prozora donio im je najveći izazov u vidu 30-kilometarskog uspona, da bi se potom uputili ka Bugojnom i Donjem Vakufu gdje je zbog jakog nevremena B-HARD i okončan, umjesto, kako je planirano, u Banjaluci.

Trećeg dana ipak je odvezeno 127km sa kumulativnim usponom od 1460m.

Biciklistički događaj B-HARD kamp je specifičan po tome jer učesnici tokom trodnevnog druženja imaju smještaj i hranu, pratnju automobilom, tako da učestvovanje u ovom događaju nije jeftino, pa je i Starčević trebao pomoć sponzora.

Prije svega moram da se zahvalim Žarki Tominčiću, vlasniku kluba “Ex Monte Carlo” na podršci. Prezadovoljan sam organizacijom kampa, odlično sam sve napore izdržao. Do sada u ovoj godini imam već 5800km u nogama, ističe mladi entuzijasta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here