Vijesti Društvo Stariji osnovci kreću u škole, dozvoljeni treninzi u grupama do 30 osoba

Stariji osnovci kreću u škole, dozvoljeni treninzi u grupama do 30 osoba

0

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 80. sjednicu na kojoj je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj.

Od 12.04.2021. godine nastaviće se odvijanje nastave u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj, dok će se nastava u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama nastaviti organizovati na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Od 12.04.2021. do 19.04.2021. godine dozvoljavaju se organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

Takođe, od 12.04.2021. do 19.04.2021. godine u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevozi ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje, dok u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost autobusa ne može biti veća od 50 odsto od kapaciteta autobusa (mjesta za stajanje i mjesta za sjedenje), dodaje se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o raspodjeli 5.510 doza vakcine proizvođača Sinovac Life Sciences, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu.

Derventa Cafe/Vlada RS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here