Vijesti Društvo Stavljaju život na kocku: Ovo je Nenad Đukić, jedan od istaknutih policajaca

Stavljaju život na kocku: Ovo je Nenad Đukić, jedan od istaknutih policajaca

1

Život često piše teške i tragične priče, ali i neobične, lijepe i humane gestove na koje treba da budemo ponosni. Takva čast i dužnost zapala je i aktere ove priče, policajce koje su svoj posao obavljali sa najvećom predanošću i hrabrošću, ne razmišljajući o svojim životima dok su spasavali tuđe, piše Glas Srpske.

Neki od njih su se posebno istakli, bilo da su spasavali živote ili sprečavali pljačke, a na izmaku 2018. za svoje podvige zaslužili su i zahvalnice na prijemu u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Među hrabrim kolegama koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i humanosti u obavljanju svojih dužnosti pridružio se i službenik Policijske stanice Derventa Nenad Đukić, koji je u službi već 26 godina i kojem je ovo prvo priznanje ovakvog tipa.

> U 2017. godini nagrađen je policajac Nenad Šainović (opširnije OVDJE)

On je, naime, zadobio teške povrede obavljajući svoju dužnost prilikom potrage za mladićima koji su ukrali automobil.

Pokušavajući da ih zaustavi u brodskom mjestu Kolibe, taj dvojac ga je pregazio, nanijevši mu teške tjelesne povrede, od kojih još ima posljedice.

Ovo priznanje je priznanje za moj rad sve ove godine. Ovo je posao u kojem ima stresnih situacija, zanimljivijih, lijepih, potresnih, koje utiču na čovjeka. Pokušavam da svoja iskustva prenesem na mlađe kolege, a njihovo je da pokušaju da prihvate dobronamjeran savjet. U većini situacija će sami morati da donesu odluku, kazao je Đukić za Glas Srpske.

O ostalim nagrađenim policajcima pročitajte OVDJE.

Glas Srpske

1 komentar

  1. Dekin je dokaz i potvrda da su u policiji casni posteni i svome narodu odani ljudi.a da su izuzeci u njihovim redovima koji oborenog covjeka pokusavaju udariti nogom u glavu ito uraditi iza ledja kolege koji hrabro stoji ispred njega.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here