Vijesti Kultura i obrazovanje Stefan Milojević, učenik generacije SŠC „Mihajlo Pupin“: Koliko god talenta imali, bez...

Stefan Milojević, učenik generacije SŠC „Mihajlo Pupin“: Koliko god talenta imali, bez truda ne možemo postići uspjeh

0

Pored svih školskih obaveza i priprema za takmičenja uvijek mi je ostalo vremena da provedem s društvom. Bio sam te sreće da sam išao sa izuzetno dobrim osobama u razred i zato sam stekao mnoga prijateljstva. Prvenstveno ću po tome pamtiti srednju školu, kao i po mnogim profesorima koji su mi pomogli da proširim svoje znanje, kaže Stefan Milojević, učenik generacije SŠC „Mihajlo Pupin“.

Između svojih malih programerskih projekata, Stefan u slobodno vrijeme voli da čita čita „non-fiction“ knjige, ali i da posluša rok i džez, dok ne propušta košarkaške utakmice.

– Računarsko-informatički svijer gimnazije sam odabrao kako bih ispitao da li mi se programiranje potpuno dopada ili ne. Dijelom zbog škole, a dijelom zbog svog samostalnog rada sam došao do zaključka daje odgovor pozitivan, tako da, mogu reći da je ovo zanimanje ispunio moja očekivanja. Ono konstanto prolazi kroz promjene jer izlaze nove tehnologije, konkurencija je možda velika, ali smatram da mogu uspijeti uz dosta uloženog truda, ambiciozan je mladi Dervenćanin.

Laskava titula učenika generacije mu predstavlja izuzetnu čast.

– Ovo se samo može postići stalnim trudom i radom. Koliko god talenta imali, bez truda ne možemo ništa postići. Takođe, jedan od bitnijih aspekata sticanja uspjeha jeste organizacija vremena, otkriva formulu uspjeha.

Svestrani mladić učesnik je brojnih takmičenja još od osnovne škole, a prije svega iz matematike, ali i iz hemije, fizike i informatike. Ponosan je „vlasnik“ prvih mjesta na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike održanih prošle godine.

– Dalje školovanje nastavljam u Novom Sadu, na Fakultetu tehničkih nauka. Kako sam u srednjoj školi utemeljio svoju ljubav prema računarstvu, glavna želja mi je upisati softversko inženjerstvo. Konkurencija je velika i biće teško upisati se na taj smjer, ali uz dosadašnji trud smatram da ću uspjeti, ističe Stefan.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here