Vijesti Politika Laureat i vrijednog priznanja: Simić učesnicima Dunavskog biznis foruma predstavio Derventu –...

Laureat i vrijednog priznanja: Simić učesnicima Dunavskog biznis foruma predstavio Derventu – FOTO

3

Načelniku opštine Derventa Miloradu Simiću uručeno je, na danas otvorenom sedmom Dunavskom biznis forumu, priznanje “Lider održivog razvoja Podunavlja” i to za dosadašnje rezultate ostvarene u razvoju opštine i pozitivan imidž koji je izgradio svojom razvojnom vizijom, a na osnovu kriterijuma Instituta evropskih regiona. 

Simić je u okviru panela “Biznis i prosperitet” govorio o realizovanim domaćim i stranim investicijama, te o dosadašnjim i budućim projektima važnim za dalji razvoj opštine.

Okupljenim je poručio da Derventa danas ima duplo manje stanovnika nego prije rata, ali da već petnaestak godina, zajedno sa njim i njegovim prvenstveno mlađim saradnicima i administracijom koja je među najmanjom u Republici Srpskoj, ide sigurnim koracima napred.

Nemamo viška radnika, na jednoj stolici ne sjede dvoje, nema malverzacija ni korupcije, a uradili smo dosta i na toleranciji među ljudima u našoj zajednici. Omogućili smo privrednicima da svoj privredni subjekat registruju za jedan dan, što je sigurno jedan od koraka kojim se stvara dobro poslovno okruženje. Zato Derventa danas ima gotovo šesto privrednih subjekata i 115 poljoprivrednih gazdinstava, odakle proizilazi činjenica da se iz naše lokalne zajednice godišnje izveze roba u vrijednosti većoj od 300 miliona, što je 5.500 evra po glavi stanovnika, sa tendenciojm rasta, rekao je Simić učesnicima panela.

Predsednik Skupštine Privredne komore Srbije Miloš Nenezić istakao je da ova organzacija, zajedno sa Vladom Republike Srbije, aktivno učestvuje u sprovođenju Dunavske strategije.

Komisija EU je u ovom dokumentu odredila 11 prioritetnih oblasti, u okviru kojih je odredila po dve zemlje koje su koordinatori za datu oblast. Srbija je određena za infrastrukturu i nauku, rekao je Nenezić, dodajući da Srbija, zajedno sa Slovačkom koordiniše oblast nauke, istraživanja, razvoja, a sa Slovenijom oblast uređenja puteva.

Na forumu, koji se završava sutra, učestvovaće ličnosti iz oblasti politike, ekonomije, diplomatije, kulture i medija iz 14 zemalja Podunavlja koje su potpisnice Dunavske strategije.

Strategija Evropske unije za Podunavlje, uz prateći Akcioni plan, usvojena je 8. decembra 2010. godine i zasniva se na zasniva na razvoju povezanosti i komunikacije, zaštiti životne sredine, prevencija rizika i održivom korišćenju prirodnih resursa, te socio-ekonomski i institucionalni razvoj, odnosno jačanje regionalne saradnje.

Sedmi po redu “Dunavski biznis forum” zvanično je otvoren danas na Novosadskom sajmu, u organizaciji “Mediainventa”, uz podršku Privredne komore Srbije (PКS), Privredne komore Vojvodine (PКV) i grada Novog Sada.

Derventa Cafe

3 KOMENTARI

  1. Titan gel je ustvari danas najjače oružje u porno industriji. Korištenjem Titan Gela seks će biti duži a orgazmi jači! Vaš partner će ostati zadovoljan i lako će doći do orgazma nekoliko puta za redom! Gel je potrebno nanositi jednom dnevno tokom mjesec dana. Aktivni komponenti gela prodiru duboko u erektivna tkiva penisa, jačaju dotok krvi, što dovodi do uveličavanja obima I dužine penisa. http://titan-gel.info/titan-gel-za-muskarce-recenzije-misljenja-i-komentari Proizvod je samo kao dobar kao i koristi koje može ponuditi klijentu, i Titan Gel je uložio vrijeme i novac u istraživanja, kako bi bili sigurni da gel će raditi za: Povećanje promjera i Nuspojave kontradikcije boli li dužina vašeg penisa u roku od dva tjedna. Značajno poboljšati kvalitetu vašeg seksualnog života.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here