Vijesti Kultura i obrazovanje Stihovima podržali prijatelja i kolegu Savka Pećića Pesu

Stihovima podržali prijatelja i kolegu Savka Pećića Pesu

0

Emotivnom pjesničkom večeri pod motom „Vjera, nada i ljubav“ večeras su u Centru za kulturu brojne kolege pjesnici pružili punu podršku u borbi sa bolesti derventskom publicisti i književniku Savku Pećiću Pesi.

Pesa je čovjek kome su derventski i pjesnici regiona veliki dužnici jer nas je od samog početka usmjeravao, uvidjevši mogućnosti i oštrinu svakog novog pera, rekla je inicijator pjesničke večeri Neda Đukić Borojević.

Bez imalo sujete i ljubomore upućivao nas je na pravu stazu, o čemu govori veliki odaziv pjesnika iz Loznice, Pelagićeva, Zvornika, Doboja, Šipova, Prijedora i drugih mjesta kojim nije bilo teško preći na stotine kilometara da budu većeras sa nama. Najmanje što je Pesa zaslužio je jedna ovakva veče i nadam da ćemo ubrzo, kada se Pesa oporavi, zahvaljujući Bogu i naročito njegovoj divnoj porodici koja sa njim bije još jednu u nizu bitku, proslaviti njegov oporavak, naglasila je Đukić Borojevićeva.

Pored brojnih pjesnika koji su došli na ovaj književni skup i svojim stihovima pokazali koliko im Pesa znači, veliki broj je poslao i dio svog stvaralaštva koji je takođe pročitan u Pesinu čast.

Svojim nastupom veće je uveličala i ženska pjevačka grupa SKUD Derventa, a ovom prilikom prikupljeni su i dobrovoljni prilozi koji će biti iskorišteni za izdavanje novih naslova.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here