Vijesti Kultura i obrazovanje “Što ne ubije, to ojača”: Predstavljena knjiga “Prst sudbine” slijepog pisca Srete...

“Što ne ubije, to ojača”: Predstavljena knjiga “Prst sudbine” slijepog pisca Srete Vučkovića

0

Sinoć je u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ promovisana knjiga „Prst sudbine“ slijepog pisca Srete Vučkovića iz Kozarske Dubice, penzionisanog nastavnika srpskog jezika.

Sreto je postao pisac, kako kaže, upravo zbog toga što je oslijepio. Njegovo prvo djelo, roman “Ploska”, izlazi 2016. godine i govori o očevoj porodici, dok je “Prst sudbine” svjetlo dana ugledao nedavno.

To je priča o sudbini porodice sa majčine strane, od sredine 19. vijeka, preko Prvog svjetskog rata, perioda između dva rata, stradanje u Drugom svjetskom ratu, te posljeratna obnova i nastavljanje porodične tradicije, naglasio je autor, posebno se zahvalivši Dušanki Kotur Rubici, bez koje ne bi mogao objaviti niti predstaviti svoja djela.

Između ove dvije knjige, Vučković je objavio zbirku pripovjedaka “Pomračenje sunca”. Njegov prvi roman “Ploska” nagrađen je posebnom nagradom na konkursu Saveza slijepih Republike Srpske, ali, kako ističe, saradnja nije nastavljena i ovo udruženje nije pružilo značajniju podršku negovom radu.

Inače, promocijama u Derventi i Brodu završeno je predstavljanje djela širom Republike Srpske.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here