Vijesti Kultura i obrazovanje “Što se rukom piše, vrijedi više”: Počeo kurs kaligrafije, i dalje možete...

“Što se rukom piše, vrijedi više”: Počeo kurs kaligrafije, i dalje možete besplatno naučiti krasopis – FOTO

0

Prva u nizu radionica “Mladi pišu srcem”, pod palicom edukatora Miroslava Suhaja, održana je danas u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”. Radionice će se održavati svakog dana do dvanaestog avgusta sa početkom u 10.30 časova.

Učesnici ovih radionica će se upoznati sa magičnim svijetom kaligrafije, koja je spoj književnosti i likovne umjetnosti. Pri tome, kaligrafija opušta, budi umjetničku stranu koja se vješto krije u učesnicima. Materijal koji se koristi u ovim radionicama je besplatan, a osnovni set za kaligrafiju sadrži kaligrafsko pero, olovka, flomaster ili marker, četkica, papir za kaligrafiju, vježbanica sa linijama.

Ako niste danas bili, a zanima vas magični svijet kaligrafije, već sutra se možete upoznati sa njim i prepustiti mu se, poručuju iz Lokalnog volonterskog servisa, inače organizatora kursa.

Ove aktivnosti se realizuju u akcije “Mladi pišu srcem”, koja se realizuje u okviru Republičke volonterske akcije “Formiraj lanac”, u saradnji sa Savezom volonterskih servisa Republike Srpske i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske.

Vanja Gogić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here