Vijesti Privreda STP “Derventa” gradi novu autobusku stanicu u Brodu

STP “Derventa” gradi novu autobusku stanicu u Brodu

2

Između Tržnog centra Tropik i benzinske pumpe “Ina” u Brodu u toku su radovi na izgradnji nove autobuske stanice, piše E-Brod.

Investitor Petar Čolić, ujedno i vlasnik STP Derventa, juče je zajedno sa načelnikom opštine Brod Ilijom Jovičićem posjetio gradilište kako bi na licu mjesta stekao uvid u dosadašnji tok izgradnje. Razgovaralo se i o predstojećim radovima na izgradnji samog objekta.

Prema navodima gospodina Čolića, u fazi izgradnje je čelična konstrukcija za objekat, koji bi trebao biti pokriven do kraja tekuće godine. Inače, rok za završetak radova bio je 31. oktobar, međutim zbog zastoja prouzrokovanog korona virusom, rok za završetak pomjeren je za dva mjeseca. Odlukom Skupštine opštine Brod, zemljište namijenjeno novoj autobuskoj stanici prodano je po cijeni nižoj od tržišne, a u cilju stimulacije i realizacije ovog projekta, navodi se u objavi E-Broda.

Nova stanica će imati oznaku stanice prve kategorije, raspolagaće s pet natkrivenih perona za prijem autobusa, minimalno četiri autobuska parking mjesta, adekvatnu čekaonicu za putnike, ugostiteljski objekat s restoranom, te niz prodajnih objekata.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here