Vijesti Najave i obavještenja Stroge epidemiološke mjere: U četvrtak treća akcija dobrovoljnog davanja krvi

Stroge epidemiološke mjere: U četvrtak treća akcija dobrovoljnog davanja krvi

0

Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa organizuje treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Darujmo krv – spasimo život“.

Akcija će se održati u četvrtak, 17. decembra, u prostorijama Centra za kulturu, od 8 – 14 časova.

Ova akcija biće organizovana u skladu sa vanrednom situacijom i preporukama Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Dobrovoljni davaoci koji se odazovu na ovu akciju treba da u poslednjih 28 dana nisu putovali izvan Republike Srpske, da nemaju prehladu ili kašalj, da nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, da nemaju sistemsku zaraznu bolest, da nisu bili u kontaktu sa bolesnom osobom, da u poslednjih 28 dana nisu imali zaraznu bolest, da obavezno nose zaštitnu masku, da se pridržavju distance od 2 metra, da imaju ličnu kartu ili pasoš kod sebe, kao i da nisu dali krv na zadnjoj akciji održanoj 15. oktobra, kažu u Crvenom krstu.

Zbog vanredne situacije tim transfuzije će u jednom satu pregledati po 10 lica zbog čega mole davaoce za strpljenje.

Sve dodatne informacije u vezi ove akcije mogu se dobiti na broj telefona 053/333-086 od 7-15 časova ili u sjedištu Crvenog krsta Derventa.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here