Vijesti Najave i obavještenja Stručna i tehnička škola: Kuvari izučavaju vještine kulinarstva uporedo sa praktičnom obukom

Stručna i tehnička škola: Kuvari izučavaju vještine kulinarstva uporedo sa praktičnom obukom

0

U susret predstojećem upisu učenika u školsku 2022/23 godinu, Stručna i tehnička škola Derventa objavila je informator za učenike koji završavaju devete razrede osnovne škole kako bi ih pobliže upoznali sa zanimanjima koja su im na raspolaganju.

U okviru struke „Ugostiteljstvo i turizam“ u Stručnoj i tehničkoj školi upisaće se odjeljenje sa najviše 24 učenika u zanimanje kuvar. Ovo trogodišnje zanimanje učenike priprema za rad u ugostiteljstvu.

Posao kuvara pruža mogućnost zaposlenja, kako kod nas, tako i u inostranstvu. Kuvari se mogu zaposliti na poslovima u hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima koje nude uslugu pripreme hrane.

Nastavni proces obuhvata izučavanje kuvarstva kao vještine, pri čemu se uporedo vrši sticanje praktične obuke u školskom restoranu i u raznim ugostiteljskim objektima. Nakon završenog trogodišnjeg školovanja, učenici će biti osposobljeni za samostalno obavljanje poslova kuvara, kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Posao kuvara obuhvata:
– Pripremanje raznih toplih i hladnih jela
– Serviranje i dekorisanje jela
– Trebovanje namirnica
– Skladištenje robe

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here