Vijesti Kultura i obrazovanje Stručna i tehnička škola: Na Danu otvorenih vrata predstavljeno i jedno novo,...

Stručna i tehnička škola: Na Danu otvorenih vrata predstavljeno i jedno novo, vrlo traženo zanimanje

0

Stručna i tehnička škola danas je organizovala Dan otvorenih vrata tokom kojeg je završnim razredima osnovnih škola naše opštine prezentovano koja im zanimanja ova obrazovna ustanova nudi u okviru upisa u prve razrede naredne školske godine.

Tako su derventski osnovci uvidjeli kako izgledaju zanimanjima poput poljoprivrednih, ekonomskih i turistički tehničara, kuvara, obrađivača metala rezanjem i varilaca, te šta im nudi ovo zanimanje – tehničar CNC tehnologija.

Tehničari CNC tehnologija je novo zanimanje u našoj školi, jer tržište rada u našoj opštini pokazuje veliku potrebu privrede za upravo ovim kadrom zbog ekspanzije metalne industrije. Mi ćemo od naredne školske godine pružiti učenicima teoretsku i praktičnu nastavu za to zanimanje, rekla je direktorica škole Branka Jović.

Pored profesora Stručne i tehničke škole, osnovcima su se predstavili i predstavnici Turisticke organizacije i preduzeća Digital elektronik.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here