Reportaže Studio „Fit X“ u novim prostorijama: Treninzima do boljeg zdravlja i izgleda...

Studio „Fit X“ u novim prostorijama: Treninzima do boljeg zdravlja i izgleda – FOTO

0

IMG_3465

Od septembra prošle godine, pod budnim okom trenera Aleksandra Jeličića, tridesetak polaznica fitnes studia „Fit X“ tri puta sedmično vrijedno trenira u prostorijama omladinskog centra „Derbent“. U novu sezonu ulaze u novim prostorijama, koje se nalaze na drugom spratu Vatrogasnog doma, koje su, osim atraktivnog i modernog izgleda, opremljene vrhunskom opremom.

Polaznice su podijeljene su tri grupe, u zavisnosti od cilja koje žele da postignu; prva grupa primarno je usmjerena na potrošnju kalorija, druga na oblikovanje tijela, dok je treća grupa oformljena za djevojke i žene koje zbog obaveza ne mogu da stignu na pomenute termine, što je još jedna pogodnost koju pruža studio „Fit X“.

– Ideja za organizovanjem ove vrste rekreativnih aktivnosti postoji već par godina, ali zbog nedostatka adekvatnog prostora i moje nedovoljne posvećenosti, nije ranije realizovana. Međutim, kada se pojavio prostor koji je odgovarao mojim potrebama i koji se nalazi na dobroj lokaciji, nije bilo dileme, kaže Aleksandar Jelićić, inače jedan od najvećih derventskih zaljubljenika u zdrav život.

Ono što studio „Fit X“ razdvaja od drugih jesu planski treninzi.

– Mi se trudimo da nam svaki trening ima različit cilj, da to nekada bude potrošnja kalorija, nekada sticanje kondicije, da imamo različiti intenzitet treniranja ili da se fokusiramo na kardio-vježbe. Sve to daje bolje rezultate, bolji izgled i zdravlje, te regulisanje nivoa masti, opisuje Jeličić.

A takav način rada dao je i rezultate, jer su ostvareni zacrtani planovi.

– Cilj je bio da da imam 30 članova na početku, međutim odmah po otvaranju smo to ispunili i sada imamo mnogo veće planove. Želim da iskoristim svoje znanje i podignem trening za nekoliko nivoa, naročito sa dodatnom opremom koju ću većinom sam praviti i prilagodjavati potrebama i mojim zamislima treninga. I sada imamo gotovo svu opremu koja se kod nas na tržištu nudi poput girja, bučica, raznih guma, TRX traka, stepera, „kros-fit kocke“ i slično, ističe Jeličić.

Za dobre rezultate je potreban kontinuitet treninga i obično blaga korekcija ishrane.

– Neke djevojke idu u krajnost, pa im dnevni unos kalorija bude 1000-1200, što je ogromna greška. Ali ja sam na raspolaganju svima koji želi da se posavjetuju o bilo čemu, kako za cure koje treniraju kod mene, tako i za ostale koji me preko društvenih mreža svakodnevno pitaju za savjet. Kod redukcije ishrane preporučujem, kako ljudima koji treniraju, tako i svim ostalim, da izbjegavaju hranu sa visokim glikogenskim indeksom. A što se tice treninga, oni su jaki onoliko koliko je potrebno da bi mogao dati rezultate, kaže Jeličić, zahvaljujući se djevojkama na ukazanom povjerenju i odlicnoj atmosferi koja vlada na treningu.

A da je to zaista tako, uvjerile su nas i zadovoljne rekreativke ovog fitnes kluba.

Bojana Predojević je dugogodišnja sportistkinja, koja se pored atletike, gimnastike i odbojke, i sama bavila aerobikom duže od deset godina.

– Za Acu sam čula od drugih djevojaka, pa sam odlučila da probam i ovu vrstu treninga. On je, iako mlad, ozbiljan trener koji je uvijek pripremljen i dobro nam objasni kako se koja vježba izvodi. Jako je posvećen svim djevojkama. Sviđa mi se što su treninzi raznovrsni, uključeni su svi mišići, noge, ruke, leđa….gubimo dosta kalorija i odlično se osjećamo posle treninga, opisuje Predojevićeva.

Sa druge strane, Sanja Marić trenirati je počela nakon zdravstvenih problema.

– Zadovoljna sam do sada, izgubila sam pet kilograma za dva mjeseca, a vjerujem da bi rezultat bio i bolji da sam se pridržavala Acinih savjeta o korigovanju ishrane. Pored toga, imamo odličnog trenera, dobro se zabavljamo i uživamo, istakla je.

Cijena mjesečne članarine iznosi 25 maraka za dame, dok će uskoro, zbog velikog interesovanja, započeti i treninzi za muškarce. Ženski fitnes treninzi održavaće se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.15, 20.15 i 21.15 časova, dok će muškarci trenirati ponedjeljkom u 17, a srijedom i petakom od 18 časova.

Trener Aleksandar Jeličić vodiće i personalne treninge, sa rekreativcima i sportistima, a sve informacije možete dobiti na telefon 065 658 969 ili na FB stranici Fitnes studio “Fit X”.

Derventa Cafe

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here