Vijesti Politika Sutra 10. sjednica Skupštine grada Derventa, na dnevnom redu nekoliko važnih tačaka

Sutra 10. sjednica Skupštine grada Derventa, na dnevnom redu nekoliko važnih tačaka

0

Deseta sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u utorak, 14. decembra, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom predloženo je 26 tačaka.

Skupština grada razmatraće Prijedlog zaključka o utvrđivanju Nacrta Urbanističkog plana za urbano područje grada Derventa, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta Grada Derventa za 2021. godinu-Rebalans, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršenju Budžeta Grada Derventa za 2021. godinu, Prijedlog odluke o usvajanju Budžeta Grada Derventa za 2022. godinu, te Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta Grada Derventa za 2022. godinu.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog Poslovnika o radu Skupštine grada Derventa, Prijedlog Programa rada Skupštine grada Derventa za 2022. godinu, Prijedlog odluke o visini stope poreza za nepokretnosti na području grada Derventa za 2022. godinu, Prijedlog odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na području grada Derventa u 2022. godini, Prijedlog odluke o komunalnim taksama, Prijedlog odluke o komunalnoj naknadi, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije bezbjednosti saobraćaja grada Derventa 2022.- 2031. godina.

Pred odbornicima će se naći i Prijedlog odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za re/integraciju BH državljana koji se vraćaju po osnovu Sporazuma o readmisiji na područje grada Derventa za period 2021. -2024. godine, te nekoliko prijedloga odluka o prodaji nepokretnosti u svojini grada.
Odbornici će diskutovati i o Prijedlog odluke o raspisivanju ponovnog Javnog konkursa za izbor i imenovanjedirektora Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“, Prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa kao i Prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa.

Na dnevnom redu 10. sjednice razmatraće se Izvještaj o izvršenju Budžeta grada Derventa za period 01.01. – 30.09. 2021. godine i Informacija o stanju nasilja u porodici na području grada Derventa sa aspekta pojave i sa aspekta odgovora na nasilje od strane subjekata zaštite u gradu Derventa sa prijedlogom mjera za sprečavanje i suzbijanje nasilja u porodica.

Na prijedlog Kolegijuma za dnevni red 10. sjednice je kandidovan Izvještaj o radu Gradonačelnika i radu Gradske uprave grada Derventa u 2020. godini i Informacija o stanju grobalja na području Grada Derventa.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here