Vijesti Društvo Svaka kap dragocjena

Svaka kap dragocjena

0

Drugoj ovogodišnjoj akciji “Darujmo krv – spasimo život” odazvalo se 130 davalaca, a prikupljene su 93 doze tečnosti koja život znači.

I ovu redovnu akciju organizovala je OO Crveni krst Derventa, uz neizostavnu podršku lokalne zajednice i Inžinjerskog bataljona OS BiH.

Mi uvjek rado pružimo moralnu i finansijsku podršku ovim humanim ljudima, zahvaljujemo im se na ovom činu i pozivamo sve druge koji su u mogućnosti da urade isto, poručio je načelnik opštine Milorad Simić.

Stanje sa zalihama krvi je zadovoljavajuće kada je u pitanju Transfuziolološkoj službi u Doboju, rekao je transfuziolog Božidar Slavujović.

Ipak, uvijek je poželjno da krv čeka pacijenta, a ne obrnuto, tako da su na dobrovoljci uvijek dobrodošli. Zahvaljujući nekoliko redovnih akcija, uspjeli smo održati stalne zalihe krvi, uprkos povećanoj potrebi tokom ljetnog perioda, naglasio je Slavujović.

Mladi Dejan Spasojević ovoga puta krv je dao deveti put, poručivši svima da se povedu njegovim primjerom jer je to jedan besplatan čin koji nekom može život da znači.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here