Vijesti Magazin Svakodnevicu čini ljepšom: Upoznajte Gordanu Gojić, svestranu kreativku iz Osinje – FOTO

Svakodnevicu čini ljepšom: Upoznajte Gordanu Gojić, svestranu kreativku iz Osinje – FOTO

5

Dvadesetsedmogodišnja profesorica srpskog jezika i književnosti Gordana Gojić iz Osinje svestrani je kreativac koja svoje brojne talente rado koristi da bi svakodnevicu i okolinu učinila ljepšom.

U pauzi između časova u Stručnoj i tehničkoj školi Gordana se bavi uređivanjem „Strška“, školskih novina i Fejsbuk stranice koju je pokrenula novinarska sekcija ove škole, dok svoje slobodno vrijeme koristi za bavljenje brojnim stvaralačkim hobijima.

Jedan od najdražih hobija ove nadarene djevojke jeste pravljenje torti. Iako sve radi svojeručno, za nastanak ovih malih umjetničkih djela potrebna su joj oko dva sata.

Meni najdraže narudžbe su torte sa crtanim likovima i praktikujem samo rad sa šlagom. Ne volim da upotrebljavam fondan, jer smatram da pravi umjetnički izraz dolazi do izražaja u iscrtavanju rukom i tačkanju šlagom, kaže Goca, čiji radovi krase njenu stranicu „Torte Bubamarica“ na kojoj se mogu vidjeti ukusne torte i kolači koje izlaze iz njene male radionice.

Njena druga opsesija je dekorisanje prostora.

Ljubitelj sam detalja i uvijek praktikujem da svaku situaciju, događaj ili praznik ispratim raznim dekoracijama, a ujedno zabilježim i dobrom fotografijom. Izraz „slika govori više od hiljadu riječi“ je zaista tačan i uvijek težim ka tome, kaže ova nadarena djevojka.

Pored pravljenja torti i dekoracija, veliku ljubav gaji i prema cvijeću. Svaki kutak porodičnog dvorišta ukrašen je šarolikim primjercima.

Cvijeću sam sklona još dok sam bila mala djevojčica. Najviše sam voljela ljubičice pa otuda i ljubav prema ljubičastoj boji. Cvijeće je ono što najbolje oslikava moj karakter i jedan od mojih omiljenih dezena je cvjetni. Uživam dok sređujem dvorište ispred kuće, jer svaki kutak ima svoj cvijet koji ga krasi i oslikava na poseban način, posebno naglašava Goca.

Nama samo preostaje da uživamo u Gocinim majstorijama na društvenim mrežama.

Derventa Cafe

5 KOMENTARI

 1. Sve je to lijepo, kćeri, ali jednog dana ćeš uvidjeti da je to samo beskorisna razonoda i gubljenje dragocjenog vremena.
  Udaj se, rodi djecu, tek tada ćeš vidjeti smisao života i svu kreativnost koja postoji.
  Mlada si i lijepa, završila fakultet, imaš siguran posao na budžetu, jednom riječju, bingo za svakog momka.

 2. Ni najmanje se ne slazem sa ovim komentarom.Smisao zivota je naci ono sto te zanima u zivotu i to radit.Zasto bi se svi morali udavati i zeniti ako ih to ne interesuje?Koliko ih sretnih u braku ima,toliko ih ima i nesretnih.

 3. Za sreću ili nesreću u braku se slažem.
  Ali prvenstveno sam mislio na djecu. I dalje tvrdim da je to malo stvorenje najveća kreativnost što postoji, a posmatranje njegovog odrastanja, uspjeha i napredovanja u životu je iznad svega.
  Jer, kad sve prođe, treba ostati, ne nešto, nego NEKO posle nas.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code