Vijesti Društvo Sve više zainteresovanih radnika i poslodavaca: Mirenje je efikasan i besplatan način...

Sve više zainteresovanih radnika i poslodavaca: Mirenje je efikasan i besplatan način rješavanja radnih sporova

0

Agencija za mirno rješavanje radnih sporova Banja Luka je institucionalizovana služba u Republici Srpskoj koja se bavi rješavanjem individualnih i kolektivnih radnih sporova između radnika i poslodavca ili učesnika u zaključivanju kolektivnog ugovora.

Iako postoji od 2010. godine, javnost nije dovoljno upoznata sa radom ove Agencije, kaže diplomirani pravnik Boris Sunarić, Dobojlija koji je ove godine imenovan kao jedan od trojice miritelja za 10 lokalnih zajednica dobojske regije, među kojima je i Derventa.

Miritelj Boris Sunarić

Ukoliko ste radnik i imate spor sa poslodavcem oko ostvarivanja prava iz rada, bilo da se radi o otkazu ugovora o radu, ponudi i zaključenju ugovora pod izmjenjenim okolnostima, neisplaćivanju plate, regresa ili bilo kojeg drugog prava po osnovu rada, ili ste poslodavac i imate radni spor sa radnikom, Agencija putem svojih arbitara i miritelja može na prijedlog zainteresovane strane na brz, jednostavan, efikasan i potpuno besplatan način riješiti radni spor, pojašnjava Sunarić.

Miritelji i arbitri posreduju između radnika i poslodavca sa ciljem pronalaženja kompromisnog rješenja koje bi zadovoljilo obje strane, a nakon čega radnik, poslodavac i miritelj potpisuju sporazum koji ima snagu kao pravosnažna presuda suda.

Osim što je besplatno, nema ni suđenja, nema proteka nekoliko godina neizvjesnosti, nema skupih troškova advokata i troškova sudskih taksi. Ukoliko se pronađe kompromis, sve se završava već za nekoliko dana i za razliku od sudskog spora nema nezadovoljne stranke, jer je zaključeni sporazum izraz međusobne saglasnosti poslodavca, izdvaja Sunarić predsnosti ovog postupka.

Arbitri i miritelji su diplomirani pravnici sa iskustvom u oblasti radnih odnosa koji se putem javnog konkursa biraju na period od četiri godine, a dužni su da u postupku mirenja postupaju odgovorno, savjesno i nepristrasno, vodeći računa da strane u sporu imaju jednaka prava i obaveze.

Mi nismo ničiji zastupnici, mi smo nezavisni i nepristrasni i nemamo interes da bilo koja stranka uspije u sporu. Naš jedini zadatak je da posredujemo između radnika i poslodavca i pokušamo da putem komunikacije i svog stručnog znanja približimo suprotstavljene stavove stranaka, te da se zaključi sporazum na obostrano zadovoljstvo, napominje.

Mirno rješavanje radnih sporova je zastupljeno u većem dijelu Evrope, a prema podacima Agencije već sada se pred Agencijom vodi više radnih sporova nego pred svim sudovima u Republici Srpskoj zajedno.

– Povećanje broja predmeta očekuje se ukoliko Narodna skupština Republike Srpske usvoji najavljivane izmjene zakona kojima bi mirno rješavanje radnih sporova bilo obavezni preduslov za sudsku zaštitu. Iskustva sa mirnim rješavanjem radnih sporova su veoma pozitivna, a procenat zaključenih sporazuma, suprotno percepciji javnosti, je izuzetno visok i iznosi 75 odsto, zaključuje naš sagovornik.

Kako izgleda postupak mirenja

Postupak rješavanja radnih sporova na ovaj način započinje tako što zainteresovane strane Agenciji dostave obrazac (preuzeti OVDJE), nakon čega se, po potrebi, zakazuje rasprava na koju se pozivaju radnik i predstavnik poslodavca i koja se, po pravilu, održava u prostorijama poslodavca.

Član 10. Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova propisuje šta prijedlog treba da sadrži:
– ime i prezime stranaka u sporu sa adresama i brojevima telefona (ime i prezime radnika i njegova adresa, kao i puni naziv poslodavca i njegovo sjedište, odnosno adresa),
– predmet spora (to je ono što je sporno između radnika i poslodavca, a može se raditi o: otkaz ugovora o radu, ponuda i zaključenje ugovora pod izmjenjenim okolnostima, neisplaćivanje plate, regresa, toplog obroka, jubilarne nagrade, otpremnine zbog odlaska u penziju ili otkaza ugovora o radu, naknada materijalne štete ili bilo koje drugo pravo po osnovu rada),
– dokumentacija u vezi sa predmetom spora, kao i imena, prezimena i adrese svjedoka, ako postoje (najčešće se radi o ugovorima o radu, aneksima ugovora, raznim rješenjima poslodavca, obračunu plate itd.),
– prijedlog konkretnog arbitra/miritelja po imenu i prezimenu koji će voditi postupak mirnog rješavanja radnog spora (“npr. predlažem da Agencija za miritelja koji će da vodi postupak odredi Borisa Sunarića iz Doboja”),
– mjesto i datum sačinjavanja prijedloga,
– potpis podnosioca.

Prijedlog se šalje na neki od sljedećih načina:
– poštom u dva primerka u Agenciju za mirno rješavanje radnih sporova RS na adresu Aleja Svetog Save broj 10, 78000 Banjaluka ili
– elektronskom poštom (mejl: [email protected] ) ili
– faksom ( 051/325-870 ).

Sporovi se najčešće odnose na:
– neisplaćene plate
– naknade poput regresa, puta i toplog obroka
– otpremnine
– naknade materijalne štete
– otkazne rokove

Broj predmeta po godinama:
– 2015. 1.806
– 2016. 6.765

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code