Vijesti Najave i obavještenja Svetozar Treći ponovo pred derventskom publikom

Svetozar Treći ponovo pred derventskom publikom

0

Komedija NASTeatra „Svetozar Treći“ biće izvedena pred derventskom publikom u utorak, 15. novembrambra, u Centru za kulturu.

Monodramu je režirao Mihailo Kostadinov po tekstu Ljiljane Bralović “Kada umrijeh onomad”, a ulogu Svetozara tumači glumac i osnivač NASTeatra Ivan Perković.

Brajlovićeva je ideju za ovaj tekst objasnila riječima: „Kada ljudi ozbiljne životne sitacije pretvore u cirkus, u meni se stvori neutoljiva želja, da ih osudim i ismijem“. Kroz Svetozarevo kazivanje ona iznosi osudu licemjerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti, objašnjava Perković.

On je sjajno utjelovio lik srpskog seljaka, koji se “oprostio od duše” i jedan čitav dan proveo “klinički mrtav”. Predstava počinje u 19 časova, a besplatne ulaznice, čiji je broj ograničen, mogu se preuzeti na biletarnici Centra za kulturu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here