Vijesti Kultura i obrazovanje Svetozar Treći “prevario smrt” i nasmijao Dervenćane

Svetozar Treći “prevario smrt” i nasmijao Dervenćane

0

Monodramu “Svetozar T’reći”, nastalu po tekstu “Kad umreh onomad” Ljiljane Bralović i u režiji Mihaila Kostadinova, večeras je u derventskom Centru za kulturu izveo je glumac Ivan Perković.

Perković je i ovoga puta nasmijao derventsku publiku utjelovljenjem uloge srpskog seljaka koji je jedan dan proveo “klinički mrtav”. Za to vrijeme sve je vidio i čuo, ali najveća želja mu je bila da ga sahrane u novom odijelu koje njegova porodica u tom trenutku nije imala.

Tako je nastala jednočasovna komična monodrama u kojoj je “mrtvi” Svetozar pripovjedao o situacijama sa ženom Stanom, trojicom sinova, bratom Živoradom, snahama, “komšinicom” Bosom i okolinom…

Kroz Svetozarevo kazivanje iznosim osudu licemerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti. Drugi motiv je da svom junaku ispunim želju, koja je podsvesna želja svakog čoveka – da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo, kaže glavni protagonist Ivan Perković.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here