Vijesti Kultura i obrazovanje “Svi smo isti”: Učenici Stručne škole obilježili Svjetski dan osoba sa Daunovim...

“Svi smo isti”: Učenici Stručne škole obilježili Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom – FOTO

0

“Šarenim defileom” ulicama grada, te prigodnim programom i zajedničkim radionicama kojim su poslali simboličnu poruku “da smo svi isti2, učenici Stručne i tehničke škole i članovi udruženja “Sunce” obilježili su 21. mart – Svjetski dan posvećen osobama sa Daunovim sindromom.

Ideja je potekla iz Mreže savjeta učenika dobojske regije.

Željeli smo da podržimo djecu sa Daunovim sindromom, ali i sve druge koje imaju poteškoće u razvoju, jer je naša parola da “mi ne vidimo razlike i da smo isti”, rekla je predsjednica Savjeta učenika ove škole Jelena Kuzmanović.

Pedagogica Danijela Milošević pohvalila je inicijativu učenika.

Prvi put obilježavamo ovaj dan na ovakav način, ali se nadamo da ćemo to nastaviti i ubuduće. Mi ćemo i dalje podržavati svaku dobru inicijativu naših učenika, naglasila je Miloševićka.

Udruženje djece i roditelja sa smetnjama u razvoju “Sunce” u svom članstvu ima šest članova sa ovim poremećajem.

Zaista se radi o lijepom gestu kojim smo poslali poruku da smo svi isti i jednaki i da to treba tako biti svaki dan, uz zajedničko druženje, istakla je predsjednica udruženja Tatjana Spasojević.

Daunov sindrom je genetski poremećaj koji obuhvata skup kognitivnih i fizičkih simptoma uzrokovanih prisustvom dodatnog hromozoma 21, a odlikuje ga niz dizmorfičnih osobina, kongenitalnih malformacija, zdravstvenih problema i medicinskih stanja.

Derventa Cafe

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here