Vijesti Društvo Svjetska nedjelja dojenja obilježena i u Derventi – FOTO

Svjetska nedjelja dojenja obilježena i u Derventi – FOTO

0

Svjetska sedmica dojenja obilježava se od 1. do 7. avgusta 2016. godine u cijelom svijetu, a ove godine i u Derventi.

2

Nakon radionice o bespelenaštvu, Dervenćanka sa novosadskom adresom Milijana Miodanić Manojlović organizovala je obilježavanje i sedmice dojenja.

“U skladu sa tim sam odlučila da promovišem dojenje i u Derventi. Nailazile su porodice sa bebama, ali i starijom djecom, došle su i neke bake da čuju kako da pomognu mlađim generacijama. Jedan budući djed se detaljno raspitivao, pa je uzeo letke i kontakt-podatke. Posjetioci su željeli da čuju neke nove stvari, a neki su bili tu i da se pohvale dužinom dojenačkog staža, što mi je posebno drago. Bile su prisutne i mame koje su dojile veoma kratko, pa su se raspitivale šta bi mogle da poprave naredni put. Najviše me oduševila gospođa pedijatar iz Slovenije koja je podržala akciju. U svakom slučaju je Svjetska sedmica dojenja obilježena na adekvatan način i nije prošla nezapaženo”, kaže Milijana, organizatorka obilježavanja i liderka La leće lige.

Šta je zapravo “La Leće liga”?
Milijana se predstavila kao liderka La Leće Lige, međunarodne neprofitne organizacije, koja za cilj ima promociju dojenja, ali i obučavanje i informisanju majki kako da se nose s eventualnim poteškoćama na koje nailaze.

“Posao liderke je volonterski i mama/trudnica koja ima neku nedoumicu može slobodno da me kontaktira. U svijetu postoji nekoliko hiljada liderki i sve učimo iz istih knjiga. Da bi jedna žena postala liderka La Leće Lige, potrebno je da prođe zahtjevnu obuku koja može potrajati više mjeseci, ali i godina. Uz to bi trebalo da poštuje filozofiju Lige i da ima minimum godinu dana dojenačkog staža.To znači da je svaka liderka majka sa pozamašnim iskustvom i vrlo informisana, pri tom prateći najnovije preporuke Svjetske Zdravstvene organizacije i ostalih vodećih organizacija koje se bave dobrobiti djece”, pojašnjava Milijana.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here