Vijesti Kultura i obrazovanje Svoje kreacije posvetili Međunarodnom danu djeteta – FOTO

Svoje kreacije posvetili Međunarodnom danu djeteta – FOTO

0

Podovom 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta – učenici i nastavnici Osnovne škole „Nikola Tesla“ organizovali su izložbu pod nazivom „Svijet u očima djeteta“.

Prošle godine ova obrazovna ustanova po prvi put je obilježila ovaj datum, i to takođe izložbom koja je nosila naziv „Srećno djetinstvo“.

Učestvovali su svi razredi i odjeljenja razredne nastave, kao i učenici specijalnog odjeljenja, tako da svaki razred ima svoj pano. Izložba će trajati narednih 15 dana, tako da će svi zainteresovani moći da vide napravljeno. Cilj nam je afirmacija prava djeteta, rekao je Slaven Šmulja, zamjenik direktora.

Na današnji datum 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija donijela je Konvenciju o pravima djeteta, a od tada se ovaj datum obilježava kao Međunarodni dan djeteta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here