Vijesti Sport Talentovani Jovan Lazić prelazi u jednu od najboljih fudbalskih akademija u regionu...

Talentovani Jovan Lazić prelazi u jednu od najboljih fudbalskih akademija u regionu – FOTO

0

Dervenćanin Jovan Lazić je još jedan mladi biser Tekstilčeve omladinske škole koji će dobiti priliku da svoj potencijal i talenat pokaže u podmlatku velikog kluba – srpskom superligašu “TSC” iz Bačke Topole.

Rezultat je to jednoipogodišnjeg “skeniranja” koji je jedna od zasigurno najboljih omladinskih akademija u Srbiji i šire provela nad talentovanim štoperom pionirske selekcije Tekstilca.

Na preporuku saradnika akademije “TSC-a” Nebojše Radana, visoki defanzivac je još u decembru 2022. godine boravio sedam dana u Bačkoj Topoli, da bi odmah nakon toga stigao i poziv da zajedno sa omladincima predstavlja “TSC” na turniru u Mađarskoj.

Svaku pauzu u sezoni smo iskoristili da boravimo u TSC Akademiji, prvo za Vaskršnje praznike, a potom i punih 40 dana tokom ljeta, kada je nastupio na TSC Kupu u kojem su pioniri osvojili drugo mjesto, izgubivši u finalu od Osijeka. Zbog Jovanovih čestih izostanaka sa redovne nastave veliku zahvalnost dugujemo direktoru OS „Nikola Tesla“ Ljubiši Đuriću na razumijevanju, istakao je vanjski saradnik superligaša iz Bačke Topole Nebojša Radan i trener koji je pratio Jovanov fudbalski razvoj.

Slično se nastavilo prošle zime i proljetos, a na koncu svega odluka je pala – talentovani petnaestogodišnjak će od jeseni nastupati za kadetsku selekciju TSC Akademije.

Njihov glavni šef-skaut je potvrdio da trebaju Jovana i da ga čekaju, te da će izvršiti sve obaveze prema Tekstilcu. To je lijepo čuti i to je prava potvrda mog rada i dokaz da sam bio pravu u vezi Jovanovog talenta. Jovan je prvi mladi fudbaler iz BiH kojeg direktno dovode na svoju akademiju, što takođe dosta govori. Svi mladi koji imaju talenta i spremni su da rade mogu doći u priliku da naprave sličan iskorak u karijeri, priča Radan.

Mladi Dervenćanin je impresioniran onim što je vidio.

Zaista je sve na najvišem nivou, tereni, svlačionice, treneri, sve je vrhunsko. Očekuje me promjena škole i selidba u Bačku Topolu, ali se nadam da će period prilagođavanja biti kratak i da ću nastaviti svoj fudbalski razvoj, kaže Jovan, koji je sa Tekstilčevim pionirima osvoji treću poziciju u protekloj sezoni.

VELIKI PROJEKAT

Osim novog stadiona prvog tima, koji je dio većeg novoizgrađenog sportsko-rekreativnog kompleksa vrijednog oko 25 miliona evra, paralelno je nastajala i TSC Akademija.

Izgradnja Fudbalske akademije TSC počela je 2017. godine, a taj objekat, koji sadrži centralnu zgradu sa smeštajnim kapacitetima, restoranom, teretanom, sobama za oporavak i masažu, kao i terene sa najkvalitetnijim podlogama, otvoren je u septembru 2018.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here