Vijesti Sport Tekstilčeva “Plavo-bijela veče”: Prikupljena prva sredstva za teren sa vještačkom podlogom –...

Tekstilčeva “Plavo-bijela veče”: Prikupljena prva sredstva za teren sa vještačkom podlogom – FOTO

0

Večeras je u Centru za kulturu, u organizaciji načelnika opštine Milorada Simića i FK Tekstilac Kort, održana “Plavo-bijela veče” na kojoj se okupilo više od stotinu privrednika i simpatizera kluba, koji su svojim donacijama prikupili prva sredstva za izgradnju terena sa vještačkom podlogom. Svi učesnici imali su priliku da simbolično „kupe“ najmanje jedan kvadrat terena po cijeni od 50 maraka, te tako pomognu klubu rješavanje jednog od najvažnijih infrastrukturnih problema.

Kupac prvih 8 kvadrata bio je načelnik opštine Milorad Simić, koji je poručio da Tekstilac ima tradiciju i da ovaj projekat treba podržati.

– Ovo večeras je tek početak akcije “Kvadrat za budućnost”, za budućnost naše djece, sporta u cjelini, ali i turističke ponude Dervente. Na ovaj način omogućićemo djeci da treniraju i tokom jesenjeg i zimskog perioda i poboljšati sveukupan položaj fudbalera i drugih sportista, rekao je Simić, dodajući da će budući kapaciteti biti otvoreni prema čitavoj regiji.

Predsjednik Skupštine FK Tekstilac Kort Bojko Gatarić istakao je da je stanje na pomoćnom terenu zaista loše, ali da je uvjeren da će se ovaj projekat izvesti do kraja, dok je predstavnik generalnog sponzora “Kort marketa” Duško Reljić istakao da je ova kompanija podržavala klub duži niz godina, sada i kroz generalno sponzorstvo, te da će aktivno učestvovati i u ovom projektu. Oni su pozvali sve koji su u prilici da učestvuju u ovoj akciji.

Na “Plavo-bijeloj večeri”, tokom koje je prisutne zabavljao Enver Vejzović, prodano je 780 vaučera po 50 maraka i ostvaren ukupan prihod od 39.000 maraka, čemu treba pridodati i 50.000 za koje je izvijesno da će biti predviđene Planom kapitalnih investicija opštine za 2017. godinu.

Važno je napomenuti da je ovo zapravo tek početak provođenja akcije “Kvadrat za budućnost”, te da će svi koji žele pomoći klubu, moći to učiniti na isti način, uplatom za jedan ili više kvadrata, na poseban žiro račun, za šta će dobiti i numerisan vaučer.

Žiro račun u Novoj banci: 555 – 008 – 00532739 – 66
Devizni račun, IBAN: BA395550000006133231
SWIFT: NOBIBA22

Fotografije sa donatorske večeri pogledajte OVDJE.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here