Vijesti Sport Teniski klub ”Novak” osnovan u Derventi

Teniski klub ”Novak” osnovan u Derventi

0

Grad Derventa od kraja septembra bogatija je za još jedan sportski kolektiv – Teniski klub ”Novak”. Osnivačkoj skupštini prisustvovali su gosti, predstavnici lokalne vlasti i klubova iz regiona, te pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Rade Gvozden. Za predsjednika kluba izabran je Dejan Račić, a funkcija sportskog direktora povjerena je Vanji Jovanović.

Teniski klub ''Novak'' osnovan u Derventi

Ovo je prvi put da se u Derventi, pored mnogih klubova, osnovao i teniski klub, iako je osamdesetih godina postojala inicijativa za njegovo osnivanje, kada je i nekoliko godina zaredom održavan amaterski teniski turnir.

I krajem jula ove i prošle godine, u Derventi je organizovan memorijalni teniski turnir „Sreten Jovanović Karuzo“, koji je okupio oko šezdesetak  rekreativaca, uzrasta 5-70 godina, a narednih godina ovaj turnir će se održavati u okviru kluba i njegovih aktivnosti.

„Posljednjih godina na ovim prostorima vlada veliko interesovanje za tenis, zbog uspjeha naših tenisera u svijetu, pa je osnivanje kluba u Derventi sasvim očekivano. Od septembra imamo na raspologanju i teniske terene na šljaci, u okviru Sportsko-rekreativnog centra OLIMP, pa su nam barem osnovni uslovi za rad ispunjeni, iako postoji još mnogo poteškoća, u smislu sredstava i opreme, pa nam je u tom smislu svaka pomoć dobrodošla. U dosadašnjem volonterskom radu, do osnivanja kluba, uspjeli smo okupiti četrdesetak djece uzrasta 5-15 godina, kao i dvadesetak rekreativaca, organizovali smo pomenuti memorijalni turnir, i nadamo se da će sljedeće godine na turniru učestvovati i članovi drugih klubova iz Republike Srpske, jer smo do sada imali goste iz Švajcarske, Švedske, Njemačke, Španije i Hrvatske“, izjavila je sportski direktor TK Novak Vanja Jovanović.

Izvor: Teniski savez Republike Srpske

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here