Vijesti Sport Teniski klub ”Novak” osnovan u Derventi

Teniski klub ”Novak” osnovan u Derventi

0

Grad Derventa od kraja septembra bogatija je za još jedan sportski kolektiv – Teniski klub ”Novak”. Osnivačkoj skupštini prisustvovali su gosti, predstavnici lokalne vlasti i klubova iz regiona, te pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Rade Gvozden. Za predsjednika kluba izabran je Dejan Račić, a funkcija sportskog direktora povjerena je Vanji Jovanović.

Teniski klub ''Novak'' osnovan u Derventi

Ovo je prvi put da se u Derventi, pored mnogih klubova, osnovao i teniski klub, iako je osamdesetih godina postojala inicijativa za njegovo osnivanje, kada je i nekoliko godina zaredom održavan amaterski teniski turnir.

I krajem jula ove i prošle godine, u Derventi je organizovan memorijalni teniski turnir „Sreten Jovanović Karuzo“, koji je okupio oko šezdesetak  rekreativaca, uzrasta 5-70 godina, a narednih godina ovaj turnir će se održavati u okviru kluba i njegovih aktivnosti.

„Posljednjih godina na ovim prostorima vlada veliko interesovanje za tenis, zbog uspjeha naših tenisera u svijetu, pa je osnivanje kluba u Derventi sasvim očekivano. Od septembra imamo na raspologanju i teniske terene na šljaci, u okviru Sportsko-rekreativnog centra OLIMP, pa su nam barem osnovni uslovi za rad ispunjeni, iako postoji još mnogo poteškoća, u smislu sredstava i opreme, pa nam je u tom smislu svaka pomoć dobrodošla. U dosadašnjem volonterskom radu, do osnivanja kluba, uspjeli smo okupiti četrdesetak djece uzrasta 5-15 godina, kao i dvadesetak rekreativaca, organizovali smo pomenuti memorijalni turnir, i nadamo se da će sljedeće godine na turniru učestvovati i članovi drugih klubova iz Republike Srpske, jer smo do sada imali goste iz Švajcarske, Švedske, Njemačke, Španije i Hrvatske“, izjavila je sportski direktor TK Novak Vanja Jovanović.

Izvor: Teniski savez Republike Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here