Vijesti Kultura i obrazovanje “Tinker Labs” počinje sa radom: Zanimljive radionice spajaju nauku, tehnologiju, inženjerstvo i...

“Tinker Labs” počinje sa radom: Zanimljive radionice spajaju nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku

0

Sa početkom nove školske godine u Derventu stiže potpuno nova, uzbudljiva i kreativna “Tinker Labs” škola za djecu od 4 do 12 godina, a koja radi po STEAM načinu učenja.

STEAM obrazovanje je zapravo interdisciplinarni pristup koji uklanja tradicionalne barijere koje razdvajaju nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku i integriše ih u stvarna, rigorozna i relevantna iskustva učenja za učenike. Kroz ovakvu edukaciju istovremeno i povezano se uči više oblasti kako bi se djeca što bolje pripremila za ono što ih očekuje nakon školovanja.

Termin STEM je skraćenica nastala od riječi science/nauka, technology/tehnologija, engineering/inženjerstvo i mathematics/matematika.

Naše učiteljice, koje posjeduju TL certifikate, u toku jedne školske godine obaviće sa svojim polaznicima više od 150 eksperimenata iz raznih oblasti. Akcenat u našem radu su praktične vještine i susretanje naše dječice sa svijetom nauke, tehnologije, inžinjeringa, umjetnosti i matematike. Dječica koja mogu pohađati našu školu su uzrasta od 4 do 12 godina i podijeljena su po uzrastu, kako bismo što više prilagodili oblasti koje obrađujemo njihovom dobu, poručuju iz “Tinker Labs” tima iz Dervente.

Korištenje raznih materijala i nastavnih sredstava, istraživanja mikroskopom, stvaranje fizičkih i hemijiskih reakcija, kreiranje, istraživanje svijeta i prirodnih pojava dio su onoga sa čim će se susretati polaznici u Derventi.

Kako bi mališani upoznali ovaj način rada roditelji ih mogu dovesti na besplatne ogledne časove koji će se održavati od 29. avgusta do 2. septembra.

Prijave za ogledni čas mogu se obaviti putem linka OVDJE ili na broj telefona 066 734 500.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here