Vijesti Magazin Tihom heroju Ljubiši pripremili rođendansko iznenađenje

Tihom heroju Ljubiši pripremili rođendansko iznenađenje

0

Dječak Ljubiša Pijetlović iz Dervente jedan je od tihih heroja u Republici Srpskoj kojeg život od rođenja nije mazio, već mu je naprotiv priuštio borbu kakvu njegovu vršnjaci mogu samo u igricama gledati.

Šesnaestogodišnjak živi sa slijepom majkom o kojoj se svakodnevno brine, a pored toga vodi računa i o domaćinstvu.

Nedavno je mali veliki Ljubiša Pijetlović imao i rođendan, koji je umalo prošao bez torte i svjećica.

Umalo, jer da upravo tako ne bude, pobrinuli su se poznati banjalučki humanitarci, Ivana Cvikić, Branislav Vučić Vučko i njihovi prijatelji, piše Srpskainfo.

Svaki put kada padneš i želiš odustati, sjeti se da tamo negdje u malom selu Crnča kod Dervente živi jedan dječak Ljubiša od 16 godina. On nije dobio priliku da bira, već je, skoro od rođenja izabran da gura svoju priču, počinje banjalučki humanitarac Vučko priču zbog koje je odlučio da barem nakratko napusti posao u Hrvatskoj i pređe na desnu stranu Save.

Naš heroj je od malena vodio brigu o slijepoj majci, doskora i o bolesnoj baki koja je u međuvremenu preminula.

Riječi Ljubiše da njegova majka nije slijepa i da vidi više od onih koji gledaju svojim očima, stežu srce i dušu.

Vučko dodaje da je znao datum rođendana Ljubišinog, te da mu je u tajnosti zajedno sa ostalim prijateljima i humanitarcima Ivanom, Minjom, Lazom, Grahom i Aleksom pripremio proslavu u tajnosti. I to kakvu.

U proslavi nije nedostajalo ni dramaturgije, jer su sve organizovali u školi, pa je valjalo nekako “izvući” inače primjernog učenika iz učionice, u toku nastave.

Zamolili smo direktoricu Gordanu Asentić, ona je mobilisala razrednika Mitra, profesorku Anđelu i psihologa Aleksandru i žurka je bila spremna. Ostalo su ukrasile naše suze i Ljubišini osmijeh i sreća, prepričao je emotivne trenutke Vučko.

Tako je Ljubiša nakon “razgovora” sa psihologom došao u učionicu u kojoj su mu drugari u učionici ispunjenoj emocijama i uz konfete, otpjevali pjesmu “Danas nam je divan dan”.

Srpska Info

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here