Vijesti Sport Titula na Ukrini

Titula na Ukrini

0

U sumornoj stvarnosti derventskog sporta ovog proljeća obraz su osvjetlali samo rukometaši i odbojkašice, koji su bili u najbližoj pratnji novih šampiona u svojim ligama.Ostvarenja ova dva kolektiva ipak su nadmašili članovi najmlađeg kluba u gradu na rijeci Ukrini.

Titula na Ukrini

Od prošle godine u Derventi djeluje Ragbi klub Gladijatori. Inicijator okupljanja mladih bio je bivši stanovnik Zenice Radomir Petković Štaka, koji je godinama igrao, a potom bio u ulozi trenera. Sa bogatim iskustvom Petković je u novoj sredini, gdje živi i radi, došao na ideju da počne da okuplja ragbiste. Potez je bio, u najmanju ruku, hrabar, jer ragbi nema baš nikakvu tradiciju u Derventi.

– Vjerovao sam u mlade koji su počeli da dolaze na treninge u sportu koji su možda samo nekada gledali u televizijskim prenosima. Strpljivo smo radili, svjesni da samo upornošću možemo da postanemo organizovan klub. Inicijativa za osnivanje kluba naišla je na plodno tlo, mada je i tada bilo onih koji su na ovakav projekat gledali kao na besmislicu – rekao je Petković. Organizovane su i prve utakmice, što je dodatno podgrijalo atmosferu među mladim sportistima.

– U konkurenciji još pet ekipa imali smo ovog proljeća prvi izlazak na scenu. Zabilježili smo najbolja ostvarenja, pa smo postali prvaci prvog dijela prvenstva BiH. Prvenstvo se organizuje po principu proljeće-jesen, pa nas čeka novi turnir i pokušaj da obranimo vodeću poziciju -ponosno ističe Petković.

Sezona je u prvi plan izbacila nekoliko igrača iz Dervente, kao što su Aleksandar Jović, Slaven Asentić, Nenad Ninković, Aleksandar Jeličić, Slađan Kovačević.

– Možemo biti ponosni na proteklu polusezonu. Realno gledano, imamo dobre šanse da sačuvamo vodeću poziciju i našem gradu donesemo titulu prvaka BiH -naglasio je prvotimac Aleksandar Jović.

Dobri rezultati trebalo bi da naiđu i na veće razumijevanje opštinskog rukovodstva, kako bi ragbisti dobili iz budžeta neophodna novčana sredstva za nesmetanu aktivnost. Uz to, potrebno je ulagati na igralište koje se nalazi kod stadiona Fudbalskog kluba Tekstilac, da bi se stvorili još bolji uslovi za aktivnost, odnosno prvenstvene nastupe.

B.R. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here