Vijesti Društvo TO Derventa: Postavljena nova turistička signalizacija na 13 lokacija – FOTO

TO Derventa: Postavljena nova turistička signalizacija na 13 lokacija – FOTO

0

Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ realizovala je projekat „Postavljanje turističke signalizacije – III faza“ za koji su odobrena finansijska sredstva u iznosu od 5.000 maraka od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Znakovi turističke signalizacije su postavljeni na šest lokacija u gradu i sedam lokacija van grada na putnim pravcima prema Kalenderovcima i Osinji, a usmjeravaju prema značajnim vjerskim objektima, izletištima i smještajnim kapacitetima.

Zainteresovani turistički subjekti, odnosno moteli, koji su prethodno predviđeni Glavnim projektom turističke signalizacije na području opštine Derventa, izdvojili su dio finansijskih sredstava za nabavku 4 znaka turističke signalizacije. Postavljeno je 17 znakova standardnih dimenzija 1600 x 300 mm na 13 lokacija, kao i velika Turističko-informativna tabla sa detaljnim prikazom mape grada dimenzija 2000 x 1500 mm, koja je postavljena na Trgu Pravoslavlja u okviru pješačke zone, kod zgrade Pošte u Derventi. Mapa je dizajnirana na osnovu preciznih geodetskih podloga na kojoj su detaljno prikazane sve ulice u gradu, kao i svi važniji objekti u Derventi, navode u TO Derventa.

Znakove je izradilo preduzeće „PRO-VIA“ iz Bijeljine po EU standardima, a izvođač radova je preduzeće „Metalprom NB“ d.o.o. iz Dervente. Sa derventskim preduzećem je sklopljen ugovor za nabavku, izradu i postavljanje stubova sa nosačima, kao i znakova turističke signalizacije za područje opštine Dervente, koji su predviđeni Glavnim projektom turističke signalizacije opštine Derventa.

Do sada je na području opštine Derventa, na ukupno pedeset lokacija postavljeno 135 znakova, 2 table turističke signalizacije dimenzija 1600 x 1500 mm i jedna Turističko-informativna tabla sa detaljnim prikazom mape grada dimenzija 2000 x 1500 mm.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code