Vijesti Društvo Todorići dobili još jednu pravnu bitku

Todorići dobili još jednu pravnu bitku

3

Slobodanka Todorić iz Dervente dobila je još jednu pravnu bitku, ali ne i ugovor o radu na neodređeno.

Naime, Okružni sud u Doboju nije prihvatio tužbu “Relax shoe” Derventa kojom su tražili da se poništi drugostepeno rješenje Ministarstva rada Republike Srpske. Tim rješenjem je Ministarstvo potvrdilo nalaz inspektora rada: Slobodanka je kod poslodavca sa ugovorom o radu na određeno radila nezakonito, a poslodavac odmah mora da joj ponudi ugovor na neodređeno.

Okružni sud u Doboju donio je presudu kojom se tužba “Relax shoe” odbija kao neosnovana, potvrdio je za Srpskainfo Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS.

Slobodanka Todorić je radnica iz Dervente koja se 2016. godine zaposlila u kompaniji „Amika“ d.o.o, proizvođač obuće.

Tu je radila dvije godine na poslovima pakovanja i stalno je imala ugovor na određeno. Na izmaku dvije godine njen poslodavac je prebacuje u drugu firmu, „Relax shoe“, koja se nalazi na istoj adresi i riječ je o sestrinskoj firmi „Amike“.

Slobodanka je opet radila doslovno isti posao, na istom radnom mjestu i opet sa ugovorom na određeno. U međuvremenu se teško razboljela, prošle godine dijagnostifikovan joj je karcinom, imala je nekoliko operacija u veoma kratkom periodu, a odstranjen joj je bubreg.

Noć uoči 1. oktobra prošle godine, dok se se Slobodanka oporavljala od operacije, uslijedio je telefonski poziv sa nemilosrdnom porukom poslodavca: Slobodanki ugovor više neće biti produžen, ostaje bez primanja.

Slobodanka ima supruga i tri kćerke. Dvije su fakultetski obrazovane i već imaju vlastite porodice. Treća je odlična srednjoškolka.

Od tada kreće pravna borba porodice Todorić uporedo sa liječenjem Slobodanke.

Nisam ni sumnjao u rad institucija i suda, jer su na našoj strani i pravo i pravda. Od firme više ne očekujemo ništa. Oni su pokazali svoje, a rekli su da će ići do Vrhovnog suda. Zagorčali su nam i ovako težak život, ali ima Boga pa neka i on sudi. Od našeg načelnika isto ni glasa zbog čega smo isto razočarani. Inače, svaki dan suprugu vozim na radoterapije iz Dervente u Banjaluku. Možete misliti koliko je nama novca potrebno za sve to, plus svi oni dodaci u ishrani. Ali, ne damo se i ne predajemo se. Imamo svoj ponos i vjeru u Boga i dobre ljude kojih ima, poručuje Mladen Todorić, Slobodankin suprug.

On je apelovao da Vlada RS, kada bude isplaćivala pomoć firmama koje su pogođene epidemijom korona virusa, vodi računa o kakvoj se firmi radi i koja ne poštuje odluke Vlade.

Srpskainfo

3 KOMENTARI

  1. Au kakva firma, kako ne brinu o svojim ljudima, ovo je strasno, samo da ova gospodja prezdravi, ojaca a svijet je oduvijdk bio pun nepravde…

  2. Uporan je Mladjo i uspijeva sve što namisli. Nadamo se da će mu i žena ozdraviti. Izgleda da ima i dobre veze čim se uspio povezati sa Božom Marićem i ovim poslanikom iz Dervente. Uspio je i kćerku ubaciti da radi u derventskom Komunalcu. I ženu je nekoliko puta uspio zaposliti u Amiku kojoj je više puta prekidan ugovor na određeno vrijeme a da je prije ovog zadnjeg otkaza bio malo pametniji i staloženiji riješio bi to odmah povoljno u startu sa Amikom. Vjerovatno je u ranijim slučajevima otkaza i u Amici imao nekakvu vezu. Drugi borci to nisu uspjeli iako imaju iste a možda i veće probleme ali neznaju medijsku dignuti frku kao on. Ima kuraži da napada sve i svakoga i kog treba i koga netreba, kune i klete, pa čak i prijeti. Drugi mu na to vjerovatno ne odgovaraju cijeneći njegove sadašnje probleme. Vidi se da je on pravi čovjek i vjernik. Neko to i odozgo i odozdo vidi sve pa će i valjda njemu pomoći i vratiti kako treba i zaslužuje.

  3. Jesam vam rekao da je Mladjo pravi borac. Uspio je protiv Amike. Fabrika je zatvorena i 365 radnika ne radi. Svojim tužbama i prijavama inspekciji a uz pomoć Bože i Žunića uspio je izvojevati svoju bitku. Samo tako treba nastaviti i rastjerati lopove pa nek se misle kako će posle raditi. Bilo bi dobro kada bi još koju fabriku zatvorili jer bi to bio još veći vaš uspjeh. Samo napred Mladjo vjerovatno imaš punu podršku svih tih ljudi, nije bitan posao već je bitno zadovoljenje pravde.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here