Vijesti Društvo Tokom “Nedjelje Crvenog krsta” podijeljeno više od 300 paketa najugroženijim

Tokom “Nedjelje Crvenog krsta” podijeljeno više od 300 paketa najugroženijim

0

Nedjelja Crvenog krsta, ove godine obilježena pod nazivom „U vremenu distanciranja, sačuvajmo humanost. Daruj krv!“, provedena je u periodu od 10. do 28. maja.

Zaposleni u Stručnoj službi Crvenog krsta Derventa posjetili su na terenu 50 socijalno ugroženih domaćinstava i uručili im po paket hrane doonatora udruženja “Pomozi.ba” iz Sarajeva.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Derventa Slaven Pašalić primio je predstavnike Crvenog krsta Derventa tim povodom, te ih informisao da je gradonačelnik Milorad Simić odobrio iznos od 2.500,00 KM na ime kupovine 100 paketa hrane za socijalno ugrožene povodom obilježavanja ove Nedjelje.

Koordinator programa upozoravanja na opasnost od mina Željko Kainović i predsjednik Udruženja RVI 1992-1995 Zoran Kolundžija posjetili su na terenu 5 socijalno ugroženih invalidnih lica i uručili im po paket hrane. Donatori ovih paketa bili su privatna preduzeća i javne ustanove sa područja grada Derventa.

Komisija za dobrovoljno davanje krvi posjetila je na terenu 7 socijalno ugroženih porodica iz reda dobrovoljnih davalaca krvi i tom prilikom uručila im po jedan paket hrane, dok je Komisija za Podmladak i Omladinu Crvenog krsta podijelila 24 paketa hrane za socijalno ugrožene učenike po školama na području grada Derventa. Ista Komisija izvršila je prodaju 1000 komada markica Crvenog krsta po školama. Dvije učenice iz O.Š. “19 april“ Derventa osvojile su prvo i treće mjesto sa likovnim radovima na konkursu Crvenog krsta Republike Srpske.

Predstavnik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nada Kojić posjetila je 8 socijalno ugroženih porodica iz reda ove kategorije i tom prilikom uručila im po jedan paket hrane, donacija Crvenog krsta Derventa.

Značajnu pomoć u raspodjeli paketa pružili su i volonteri koji su izvršili podjelu 28 paketa hrane za socijalno ugrožena domaćinstva i 7 paketa sredstava za higijenu. Donator ovih paketa bio je Crveni krst Republike Srpske. Volonteri su izvršili i raspodjelu 85 paketa hrane koje su obezbijedila privatna i javna preduzeća sa područja grada Derventa.

Tako je tokom mjeseca maja, a povodom obilježavanja Nedjelje podijeljeno 307 paketa hrane i 7 paketa higijene socijalno ugroženim domaćinstvima.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here