Vijesti Kultura i obrazovanje Tradicionalnim koncertom SKUD “Derventa” obilježilo 24 godine postojanja – FOTO

Tradicionalnim koncertom SKUD “Derventa” obilježilo 24 godine postojanja – FOTO

0

U prepunoj Velikoj sali Centra za kulturu večeras je tradicionalnim Godišnjim koncertom obileženo 24 godine postojanja Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Derventa“.

Bila je ovo prilika da se derventskoj publici i gostima predstave svi ansambli ovog društva, te ženska i, po prvi put, dječija pjevačka grupa.

Naše društvo predstavilo se igrama iz Pirota, iz Vrnjačke Morave, sa Grmeča i naravno iz Dervente, dok će Mala škola folklora predstaviti dječije igre. U proteklih godinu dana nije bilo prilike da se zbog nedostatka finansija putuje na dalje destinacije i nadamo se da će to u ovoj godini da se promijeni. Već se pripremamo za narednu, jubilarnu godišnjicu, na kojoj ćemo predstaviti novu koreografiju, rekla je zamjenik predsjednika SKUD „Derventa“ Slađana Gavrić.

Gosti Godišnjeg koncerta bili su KUD „Ljubomir Ivanović – Gedža“ iz Kovačevca u Srbiji i GKUD „Pronija“ iz Prnjavora.

Predsjednik KUD „Ljubomir Ivanović – Gedža“ Milan Mikić istakao je da ne ovo društvo prvi put u Derventi, iako saradnja između dva društva postoji odavno.

Utisci su fenomenalni, domaćini su se potrudili da nas odvedu u manastir „Bišnu“, boravili smo na Patkovači, obišli Ambarine i sa sobom ćemo sutra ponijeti mnogo lijepih uspomena. Poznajemo i vašeg slikara Sašu Bogdana, tako da se međusobno još više povezujemo, naglasio je Mikić, dodajući da je prvi ansambl ovog  društva izveo 3 koreografije.

Ljubiša Sibinčić, predsjednik GKUD „Pronija“, podsjetio je da saradnja sa derventskim društvom traje od njihovog osnivanja 2011. godine, a kako su prvi put učesnici Godišnjeg koncerta, čast im je i zadovoljstvo predstaviti Igre iz Leskovca.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here