Vijesti Kultura i obrazovanje Tražio se bis: “Bosiljkovići” oduševili i na festivalu u Odžaku

Tražio se bis: “Bosiljkovići” oduševili i na festivalu u Odžaku

0

Kulturno umjetničko-društvo mladih “Bosiljak” učestvovalo je na tradicionalnoj manifestaciji Međunarodni festival folklora “Posavsko kolo 2017” u Odžaku, u organizaciji tamošnjeg Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” i pod pokroviteljstvom opštine Odžak.

Na festivalu je učestvovalo sedamnaest (17) kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kao i nekoliko ansambala nacionalnih manjina Slovaka, Italijana i drugih, a počeo je defileom gradskim ulicama do pozornice, koja je postavljena u centru grada.

“Bosiljkovići” su na ovaj festival pozivani nekoliko godina, ali ove godine su bili u prilici da učestvuju. Nastup je završio oduševljenjem odžačke publike, tako da je nekoliko hiljada posjetilaca tražilo da ponovimo svoj nastup. Spektakularnim bisom i ponovnim oduševljenjem, “Bosiljkovići” su ispraćeni sa scene. I pored toplog vremena nastup je bio toliko fantastičan da je zaista još zagrijao mnogobrojnu publiku. Na kraju koncerta priređen je ogroman vatromet. Ponosno je bilo biti član ,,Bosiljka” i predstavnik Dervente na ovako velikoj i dobro posjećenoj manifestaciji, jer je nastup bio briljantan i neviđen u ovom dijelu Posavine, kaže Stana Nagradić, umjetnički rukovodilac društva.

“Bosiljkovići” nastavljaju visokim tempom, pozvani su da gostuju u Njemačkoj u decembru, a u toku je priprema putovanja u Švedsku i Dansku krajem oktobra, dok je početkom istog mjeseca planiran Inter-folk-fest „Bosiljkovanje“, uz učešće više od 15 ansambala.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here