Vijesti Kultura i obrazovanje Trodnevni festival

Trodnevni festival

0

Pripreme za održavanje 14. Inter folk festa, manifestacije koju organizuje KUDM “Bosiljak”, ulaze u završnu fazu. Ovaj festival folklornog stvaralaštva biće ove godine održan od 15. do 17. oktobra, a tradicija je da se okupe renomirani učesnici.

KUDM Bosiljak

Derventskoj publici ove godine će se, pored nekoliko ansambala domaćina, predstavitii KUD “Kosta Abrašević” iz Bačke Palanke, KUD “Ivan Brnjik Slovak” iz Našica, RKUD “Pelagić” iz Banja Luke, KUD “Branislav Nušić” iz Vladičinog Hana, SPKD “Prosvjeta” Prnjavor, Krajiški trubači iz Banja Luke, te folklorni ansambl “Zlatna trakia” iz Haskova (Bugarska), reprezentativni ansambl iz grada sa preko 100.000 stanovnika, osnovan 1975. godine, nosilac plakete “predstavnik ansambala Bugarske” i još 4 zlatne plakete za dosadašnji rad i VGTU folklorni ansambl “Vingis” iz glavnog grada Litvanije Vilnius, sa preko 600.000 stanovnika. Ansambl je poluprofesionalnog tipa koji je osnovan pri Tehničkom univerzitetu u ovom gradu, u Litvaniji ga zovu “kolijevkom” novog narodnog litvanskog folklora, a 2006. godine, dobio je plaketu “za najviši umjetnički nivo u Litvaniji”.

Publika će, poslije defilea gradskim ulicama, 15. oktobra u Sportskoj dvorani u Derventi uživati u pjesmi i igri različitih stilova i zajedno sa žirijem izabrati najljepše djevojke festivala, a ovu trodnevnu manifestaciju ocjenjivaće članovi stručnog žirija CIOFF-a iz Sarajeva i Mostara.

Izvor: Č.V.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here