Vijesti Društvo TVJ Derventa: Oprezno prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava i prazničnih ukrasa

TVJ Derventa: Oprezno prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava i prazničnih ukrasa

0

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa upozoravaju sugrađane na opasnosti koje vrebaju u prazničkom ambijentu, a mogu da ugroze živote i materijalni dobra.

Tokom novogodišnjih praznika, zbog neoprezne upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava, veliki broj ljudi bude povrijeđen, dok pojedni zbog požara ostanu čak i bez svojih domova.

Pirotehnička sredstva jesu atraktivna za razne proslave i stvaraju lijepu atmosferu, ali mogu biti izvori raznih opasnosti po zdravlje djece i odraslih. Petarde, prskalice, svjeće i slično predstavljaju veliku opasnost za nastajanje požara, a takođe mogu da prouzrokuju razne povrede kao što su opekotine, oštećenja vida i sluha, isparavanje selena, koji je opasan po zdravlje ljudi, poručuju iz TVJ Derventa.

Pored pirotehničkih sredstava potrebno je obratiti pažnu i na božićna drvca (jelke), električne lampice i ostale ukrasne predmete, koji takođe mogu prouzrokovati požar.

Zbog toga vatrogasci savjetuju da bor (jelku) nikada ne postavljajte u blizini zavjese, ne koristite prskalice u blizini zapaljivih materijala, ted a od električnih lampica udaljite papir i nakit i ne ostavljajte upaljene lampice bez nadzora.

Sve navedeno može da smanji rizik od požara i povreda ako se pridržavamo datih uputstava, kažu u ovoj ustanovi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here