Vijesti Društvo TVJ Derventa: Pripremite instalacije i dimnjake za grejnu sezonu, obavljaće se i...

TVJ Derventa: Pripremite instalacije i dimnjake za grejnu sezonu, obavljaće se i kontrole

0

Vatrogasna jedinica Derventa apeluje na građane opštine Derventa, s obzirom da se približava grejna sezona, da pripreme instalacije i uređaja za odvođenje dima što je i zakonska obaveza prije početka i kraja svake grejne sezone.

Požar ili trovanje ugljen-monoksidom najveće su opasnosti koje mogu da se dogode ukoliko ne održavate svoj dimnjak i grejne uređaje na objektu.

Treba obratiti pažnju i voditi računa da ne dođe do preopterećenja električnih instalacija zbog broja potrošača, izbjegavati veći broj produžnih kablova i uređaja koji raspoređuju električnu energiju, voditi računa o skladištenju energenata koji mogu da izazovu požar ili eksploziju, zabranjeno je skladištenje ogreva u blizini objekata, potkrovljima objekata, pristupnih puteva, puteva za evakuaciju, hidranata i slično, saopšteno je iz TVJ Derventa.

Važno je napomenuti da će pripadnici Vatrogasne jedinice Derventa u sklopu svojih redovnih aktivnosti vršiti kontrolu nad sprovođenjem mjera zaštite od požara.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here