Vijesti Najave i obavještenja TVJ Derventa: Pripremite instalacije i dimnjake za grejnu sezonu

TVJ Derventa: Pripremite instalacije i dimnjake za grejnu sezonu

0

Vatrogasna jedinica Derventa apeluje na građane opštine Derventa, s obzirom da se približava grejna sezona, da provedu zakonske obaveze održavanja instalacija i uređaja za odvođenje dima koje imaju svake godine prije početka i kraja grejne sezone.

Požar ili trovanje ugljen-monoksidom najveće su opasnosti koje mogu da se dogode ukoliko ne održavate svoj dimnjak i grejne uređaje na objektu.

Pored svega treba obratiti pažnju i na sljedeće:

– Voditi računa da ne dođe do preopterećenja električnih instalacija zbog broja potrošača;
– Izbjegavati veći broj produžnih kablova i uređaja koji raspoređuju električnu energiju;
– Voditi računa o skladištenju energenata koji mogu da izazovu požar ili eksploziju;
– Zabranjeno je skladištenje ogreva u blizini objekata, potkrovljima objekata, pristupnih puteva, puteva za evakuaciju, hidranata.

Važno je napomenuti da će pripadnici Vatrogasne jedinice Derventa u sklopu svojih redovnih aktivnosti, vršiti kontrolu nad sprovođenjem mjera zaštite od požara.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here