Vijesti Najave i obavještenja U AMD Derventa besplatna kontrola pripremljenosti vozila za zimu

U AMD Derventa besplatna kontrola pripremljenosti vozila za zimu

0

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na maglu u višim predjelima i u kotlinama, te na mogućnost odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Iz AMS podsjećaju vozače da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/FBiH/Karuša/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Deminiranje terena izvodi se na radilištu “Klakari Donji 8, 13 i 14”, na području opštine Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

AMS Republike Srpske i auto-moto društva pokrenuli su veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019.”

U AMD Rogatica, Hercegovina /Trebinje/, Optima /Modriča/ i Derventa vozači mogu obaviti besplatnu kontrolu vozila pred zimu svakim radnim danom do 29. novembra.

Vozači će moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here