Reportaže U butiku čokolade “MD” dočekaće vas jedinstvene slastice – VIDEO

U butiku čokolade “MD” dočekaće vas jedinstvene slastice – VIDEO

0

Pravi užitak za nepce su proizvodi iz jedine čokolaterije u Derventi, koji su posebni po mnogo čemu. Njihove poslastice se rade ručno, a pri pravljenu se koriste kvalitetni sastojci – belgijska čokolada, kakao puter, i punjenja kao što su limeta, šafran, ružino ulje, pa čak i zlato.

„MD Čokolat butik“ je svojevrsno čokolodano carstvo koje nudi ekskluzivne vrste poslastica, napravljene isključivo ručnim radom, uz kvalitetne sastojke i to bez aditiva i konzervansa.

Vlasnica Daira Milaimi, koja zajedno sa majkom Aidom ručno pravi ove poslastice, kaže da u svaki slatkiš koji naprave, ulože dosta truda i ljubavi.

Ideje za izradu pralina i čokolada Daira pronalazi u raznim literaturama, iako se ne drži striktno pisanih receptura. Pri pravljenju poslastica ne koristi aditive i konzervanse, već isključivo prirodne sastojke.

Ova vrijedna žena je živjela u Njemačkoj i tu se prvi put susrela sa ovakvim poslasticima. Pri povratku u Derventu 2016. godine, započela je posao sa željom da na ove prostore donese eksluzivne sklatkiše iz zapadne Evrope.

Kvalitet i ukus ovih čokoladnih poslastica prepoznali su osim Dervećana i kupci iz drugih opština i gradova u BiH. A svi oni mogu da odaberu i naruče i oblik, sastojke i dekoraciju proizvoda koje će oblikovati vrijedne ruke Daire.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here