Vijesti Politika U četvrtak 18. sjednica SO: Teme regulacioni planovi, izgradnja parka “9. januar”,...

U četvrtak 18. sjednica SO: Teme regulacioni planovi, izgradnja parka “9. januar”, proširenje vrtića…

0

Osamnaesta sjednica Skupštine opštine Derventa održaće se u četvrtak (26. aprila), a pred odbornicima će, pored uobičajnog usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice i aktuelnog časa, biti još 22 tačke dnevnog reda.

Skupština opštine Derventa tako će razmatrati Prijedlog odluke o donošenju Regulacionog plana „Centar Istok – Centar Zapad – Blok Zapad“, te Prijedlog odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana „Park“.

Odbornici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o izgradnji gradskog parka „9. januar“, na površini od oko 5.100 kvadrata (nekadašnja OŠ „Zdravko Čelar“), Prijedlogu odluke o izgradnji pomoćnog fudbalskog terena stadiona „Tekstilac“ sa vještačkom podlogom i Prijedlog odluke o dogradnji-proširenju kapaciteta Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa za 460 kvadrata korisne površine.

Odbornici će razmatrati Nacrt odluke o Rebalansu Budžeta opštine Derventa za 2018. godinu, kojom će se u budžet uvrstiti i sredstva dugoročnog zaduženja od 1,5 miliona maraka i ona koja su mještani prikupili za izgradnju vodovoda „Kalenderovci“.

Među temama ove skupštine biće i Prijedlog odluke o dodjeli grobalja na upravljanje i održavanje, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o vodovodu i kanalizaciji, Prijedlog odluke o prodaji vatrogasnih vozila i opreme, te Prijedlog odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište za Drakulić Brankicu iz Bihaća i Rakić Milenka i Prijedlog odluke o prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona bez naknade od ranijih posjednika Dizdarević Edina i Berbić Vildane.

Skupština će razmatrati Izvještaj o radu Načelnika opštine i radu Opštinske uprave u 2017. godini, Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Derventa za period 01.01. – 31.12. 2017. godine (konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta), Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava posebnih vodnih naknada u 2017. godini, Prijedlog programa namjenskog utroška sredstava posebnih vodnih naknada u 2018. godini, Izvještaj o godišnjem utrošku namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2017. godini kao i Prijedloga plana godišnjeg utroška sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2018. godini.

Na ovoj sjednici su predložene i odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor članova Odbora za žalbe opštine Derventa, kao i javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne predškolske ustanove „Trol“ i ponovljeni javni konkurs za izbor jednog člana-predstavnika osnivača u Upravni odbor JPU „Trol“ Derventa.

Na kraju sjednice, Skupština opštine Derventa će u funkciji Skupštine JP „Derventski list i Radio Derventa“, d.o.o. Derventa, razmatrati Izvještaj o radu ovog preduzeća za 2017. godinu i razmatrati Program rada i poslovanja ovog preduzeća za 2018. godinu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here