Vijesti Politika U četvrtak sjednica Skupštine grada, pred odbornicima najvažniji finansijski dokumenti

U četvrtak sjednica Skupštine grada, pred odbornicima najvažniji finansijski dokumenti

0

Devetnaesta sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u četvrtak, 15. decembra, a na dnevnom redu će se naći 29 tačaka.

Skupština grada razmatraće niz budžetskih dokumenata i to Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta grada Derventa za 2022. godinu-Rebalans, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršenju Budžeta grada Derventa za 2022. godinu, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Budžeta grada Derventa za 2023. godinu, Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta grada Derventa za 2023. godinu,

Pred odbornicima će se naći i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, Prijedlog odluke o visini stope poreza za nepokretnosti na području grada Derventa za 2023. godinu i Prijedlog odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na području grada Derventa u 2023. godini.

Odbornici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o izmjenama Poslovnika o radu Skupštine grada Derventa, Prijedlog odluke o utvrđivanju visine naknade za rad članovima Gradske izborne komisije Derventa za 2023. godinu, Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja za 2023. godinu, Prijedlog odluke o ekonomskoj cijeni usluge Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa za 2023. godinu, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, Prijedlog odluke o načinu i uslovima za prekopavanje javnih površina na području grada Derventa i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o visini naknade za korišćšenje putnog zemljišta za polaganje infrastrukturnih vodova i baznih stanica.

Na dnevnom redu si i Prijedlog odluke o usklađivanju akta o osnivanju Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa, Prijedlog odluke o ravnopravnosti polova u gradu Derventa, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama za obavljenje poslova pripreme urbanističke dokumentacije i tehničkog pregleda objekata, Prijedlog odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u zgradi „Dom Agići“ izgrađenog na parceli označenoj kao k.č 104/1 KO Derventski lug, prikupljanjem pisanih ponuda javnim oglašavanjem, Prijedlog odluke o prodaji nepokretnosti u svojini grada Derventa, u obuhvatu RP „Čardak“, putem usmenog javnog nadmetanja (licitacije) i Prijedlog odluke o zamjeni nekretnina između grada Derventa i privrednog društva „AL-M“ d.o.o. Derventa (k.č. broj: 115/80 i 115/73 KO Derventa 2).

Na dnevnom redu 19. sjednice naći će se tri programa i jedan plan i to Prijedlog programa rada Skupštine grada Derventa za 2023. godinu, Prijedlog programa zajedničke komunale potrošnje za 2023. godinu, Prijedlog programa o izmjenama Programa korišćenja sredstava prikupljenih po osnovu posebnih vodnih naknada za 2022. godinu i Prijedlog plana o izmjenama Plana korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela na području grada Derventa za 2022. godinu.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here