Vijesti Društvo U Crnu Goru sa testom iz Doma zdravlja Derventa, od sutra moguć...

U Crnu Goru sa testom iz Doma zdravlja Derventa, od sutra moguć ulazak i u Hrvatsku

0

S obzirom da je Institut za javno zdravlje Crne Gore odlučio da za ulazak građanima BiH dovoljan negativan „Elisa“ test na „kovid-19“ Dom zdravlja Derventa podsjeća zainteresovane da ovu vrstu testa mogu obaviti u ovoj ustanovi.

Obavještavamo sve zainteresovane građane da je u Laboratoriji Doma zdravlja Derventa moguće uraditi sreološko testiranje IgG i IgM antitijela na „kovid-19“ Elisa (FIA) metodom po komercijalnoj cijeni od 30KM. Testiranje je moguće obaviti svakog radnog dana dolaskom u Laboratoriju ili zakazivanjem određenog termina na brojeve telefona 053/331-023 lok. 105 ili 065/683-051 ili 065/283-207, kažu u Domu zdravlja.

Rezultati testiranja su gotovi istog dana i mogu biti dostavljeni na adresu e-pošte.

Lideri Evropske unije, odnosno Evropske komisije, objavili su preporuku po kojoj će građani 15 zemalja moći slobodno putovati u države članice EU. Na spisku, kao što je ranije najavljeno nema, Bosne i Hercegovine.

Ovo neće uticati na putovanje građana BiH u Hrvatsku jer ova zemlja nije u “Šengenu”, a ranije je hrvatski ministar policije Davor Božinović poručio da će ta zemlja otvoriti granice bez ograničenja za građane naše države, bez obzira na odluku EU.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here