Vijesti Sport U Derventi održana Specijalna olimpijada u odbojci

U Derventi održana Specijalna olimpijada u odbojci

0

DERVENTA – I ove godine u našem gradu održana je specijalna olimpijada. Domaćin prvenstva, ove godine u odbojci, je bilo Udruženje roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih lica “Sunce” Derventa.

U Derventi odrzana Specijalna olimpijada u odbojci

Prema riječima Nermine Mujić, direktora specijalne olimpijade sportski susreti su veoma značajni za djecu i lica sa posebnim potrebama.

-Za njih je to izlazak iz tame, da oni spoznaju da nisu sami i da im se pruža pažnja i šansa. Ove godine takmičenje se održava u odbojci, dok je prethodnih godina u drugim sportskim disciplinama. Specijalna olimpijada se održava od 1998. godine. Na takmičenju u Derventi bilo je 17 ekipa sa ukupno 158 takmičara, koji se takmiče po divizijama, u muškoj i ženskoj konkurenciji – rekla je Mujićka.

Prema riječima Tatjane Spasojević, predsjednika Udruženja “Sunce” nabolje rezultate pokazali su takmičari iz Sarajeva, Banja Luke i Sokolca, dok je domaćinu pripalo peto mjesto.

– Kod muškaraca najbolje ekipe su po divizijama Kluba specijalnih sportova  “Tuzla” iz tuzle i udruženje “Podrška” iz Sokolca. Kod žena najbolje rezultate postigli su takmičari NVO altruista “Svjetlo” Sarajevo i centar “Zaštiti me” Banja Luka. Podršku održavanju prvenstava dala je opština Derventa na čelu sa načelnikom Miloradom Simićem, zbor odbojkaških sudija grada Dervente i tim volontera srednje škole, ljekarska služba Doma zdravlja i vatrogasna jedinica Derventa, te mnogi sponzori, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti prihvatiti organizaciju i domaćinstvo- rekla je Spasojević.

Specijalnu olimpijadu BiH u odbojci u Derventi je otvorio Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here