Vijesti Društvo U Derventi održan sastanak predstavnika službi civilnih zaštita regije Doboj

U Derventi održan sastanak predstavnika službi civilnih zaštita regije Doboj

0

cz047

Proteklog četvrtka u Derventi je održan drugi ovogodišnji koordinacioni sastanak rukovodilaca gradskih i opštinskih službi civilne zaštite sa područja regije Doboj, kojem su prisustvovali i Vlado Đuranović, načelnik Područnog odjeljenja Republičke uprave civilne zaštite Doboj i Zlatko Jovanović, glavni menadžer firme “Centroniks”.

Na sastanku su analizirane zadaci koji su utvrđeni ovogodišnjim Planom aktivnosti na sprovođenju mjera i spasavanja od većih snježnih padavina i snijega u sezoni 2016/17, kao i oni utvrđeni Godišnjim planom odbrane od poplava u 2016. godini. Razgovarano je i o stanju sistema osmatranja, obavještavanja i uzbunjivanja i održana prezentacija radio uređaja sistema za uzbunjivanje, koji je djelo banjalučke firme “Centroniks”. Istaknuto je da je dobro funkcionisanje sistema obavještavanja i uzbunjivanja i radio veza od velike važnosti za protok informacija, a pogotovo treba znati kako kvalitetno primiti informaciju i prenijeti je do krajnjeg korisnika.

“Cilj sastanka je da vidimo dokle smo došli u pripremi i realizaciji zaštite i spašavanja od snijega i snježnih padavina u sezoni 2016/17, te kako da pružimo odgovor u slučaju većih snježnih padavina, ali i elemetarnih nepogoda i prirodnih nesreća koje prate snježne padavine, kao što su poplave, pojava klizišta i odrona, raznih zaraznih bolesti koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, životinja i namirnica”, rekao je Đuranović. On je takođe naglasio da se u kontinuitetu radi na opremanju jedinica civilne zaštite i to sredstvima iz budžeta opština, ali i uz pomoć donatorskih sredstava, pogotovo poslije katastrofalnih poplava koje su 2014. godine zadesile Republiku Srpsku i region. Đuranović smatra da su jedinice Civilne zaštite tako opremljene da mogu adekvatno odgovoriti opasnostima srednjeg profila, a kod opasnosti većih razmjera potrebna je međunarodna pomoć.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Odsjeka CZ Šamca, Broda i Dervente,Službi CZ Teslića, Modriče, Petrova, Pelagićeva, Donjih Žabara, Vukosavlja i Stanara te predstavnici odjeljenja CZ iz Doboja.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here