Vijesti Kultura i obrazovanje U Derventi održano prvo “Vidovdansko veče na otvorenom” – FOTO

U Derventi održano prvo “Vidovdansko veče na otvorenom” – FOTO

0
Foto: Nikola Kulaga

Izvođenjem prigodnih pjesama i tekstova posvećenih Vidovdanu, te nastupom Srpskog kulturno-umetničkog društava “Derventa” i hora SPC “Sveti Georgije”, sinoć je na platou ispred hrama Uspenja Presvete Bogorodice održano prvo “Vidovdansko veče na otvorenom”, u organizaciji Kola srpskih sestara “Carica Milica”.

Ovo društvo je svoj rad obnovilo krajem prošle godine, a pored niza humanitarnih akcija, po prvi put je u našem gradu organizovalo obilježavanje Vidovdana na ovaj način.

Cilj Kola nije samo humanitarni, nego i kulturno-prosvetiteljski rad. Upravo na ovaj način smo nastojali provesti i tu svoju dužnost, napraviti nešto drugačije, a praznovanje Vidovdana je pravi povod. Nadamo se da će, poput KSS, i svako naredno Vidovdansko veče postati veće, brojnije i uspješnije, rekla je ovom prilikom predsjednica Kola Đurđa Pijetlović.

Protojerej-stavrofor Radojica Ćetković poručio je da je “Vidovdan Veliki petak srpskog naroda”, te da je program posvećen svim stradaocima od Vidovdana do danas.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here