Vijesti Društvo U Derventi počela kampanja “Stop prosjačenju”

U Derventi počela kampanja “Stop prosjačenju”

3

Službenici Policijske stanice Derventa započeli su sa realizacijom kampanje „Stop prosjačenju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U okviru ove kampanje policijski službenici su tokom podjele informativno-edukativnog materijala razgovarali sa građanima sa ciljem jačanja njihove svijesti o značaju zaštite dječijih prava, te upoznavanja sa rizicima i opasnostima koje po djecu nosi prosjačenje.

Prosjačenje spada u grupu prekršaja protiv interesa maloljetnika i drugih kategorija lica gdje je članom 26. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske propisano da ko prosjači kazniće se novčanom kaznom od 200 do 800 KM, te da ko prisiljava ili navodi na prosjačenje maloljetno lice, duševno bolesno lice ili lice zaostalog duševnog razvoja, kazniće se novčanom kaznom od 400 do 1.200 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Podsjećaju da uočavanjem ovakvih lica i prijavljivanjem najbližoj policijskoj stanici na broj 122 građani mogu aktivno da doprinesu prevenciji prosjačenja i otkrivanju eventualnih izvršilaca krivičnih djela.

Derventa Cafe

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here