Vijesti Privreda U Derventu dopremljeni sjetveni paketi namijenjeni malim poljoprivrednicima – FOTO

U Derventu dopremljeni sjetveni paketi namijenjeni malim poljoprivrednicima – FOTO

0

U Zemljoradnički zadrugu “Agroposavinafarm” jutros su dopremljeni sjetveni paketi za podršku malim poljoprivrednicima.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske realizuje vanrednu mjeru podrške poljoprivrednoj proizvodnji putem podjele sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava.

– Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti je u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Derventa, Udruženjem „Sunce“, Crvenim krstom opštine Derventa, ali i na osnovu prijava zainteresovanih građana opštine Derventa predložilo spisak lica kojima bi bila dodijeljena navedena pomoć. Opštini Derventi je prema raspodjeli Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, dodijeljeno 185 paketa, saopšteno je iz Opštinske uprave Derventa.

Vanredna mjera se realizuje iz kreditnih sredstava tekućeg IFAD Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima i cilj je da se podstakne omasovljenje poljoprivredne proizvodnje i uspostavljanje prehrambene bezbjednosti širom Republike Srpske.

Raspodjela sjemenskih paketa povrća će se vršiti u utorak.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here