Vijesti Hronika U Dobojskoj regiji kontrolisano gotovo 1800 vozača za jedan vikend

U Dobojskoj regiji kontrolisano gotovo 1800 vozača za jedan vikend

0

Policijska uprava Doboj je u periodu od 22. do 24. oktobra realizovala akciju kontrole učesnika u saobraćaju na vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnim lijekovima.  

Za tri dana ukupno je kontrolisano 1.779 učesnika u saobraćaju od kojih je 1.740 alkotestirano.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sanksionisan je 121 vozač i svi su isključeni iz saobraćaja. Kod 13 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1,51 g/kg, a kod šest vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 2,00 g/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju. Navedena lica su lišena slobode, saopšteno je iz PU Doboj.

Deset vozača je odbilo da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i isti su sankcionisani.

Tokom navedene akcije evidentirano je i 187 drugih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here